Ümraniye'de göçük: 1 işçi öldü

Ümraniye’de İSKİ’nin atıksu kanal çalışması sırasında 1 işçi göçük altında kaldı. 35 yaşındaki işçinin cansız bedeni itfaiye ekipleri tarafından göçükten çıkarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ümraniye Esenkent Mahallesi Kalem Sokak’taki olay saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İSKİ'nin atık su kanal çalışması sırasında  3 metre derinliğindeki kanalda göçük oldu. Göçük sırasında kanalda çalışan Kadir Daştan toprak altında kaldı. Toprak altında kalmaktan son anda  kurtulan işçiler, hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yeni bir göçük ihtimaline karşı emniyet şeridiyle bölgeyi kapattı. İtfaiye ve sağlık ekipleri de kontrollü bir şekilde kanalın içine girdi. Göçük haberi üzerine olay yerine gelen Daştan'ın yakınları da kanala girmek istedi. Polis iki genci güçlükle ikna ederek göçük olan bölgeden uzaklaştırdı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardında toprak altındaki Kadir Daştan'ı toprak altından çıkardı.

Talihsiz işçinin cansız bedeni sedyeye konularak kanaldan yukarıya çekildi. Daştan'ın cansız bedeni, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından savcının talimatıyla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri kepçe operatörü ve kanal çalışmasının sorumlusunu ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü. 
Olayla ilgili inceleme devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir