UNICEF'ten 3.1 milyar dolarlık yardım çağrısı

UNICEF dünya genelindeki krizlerden etkilenen 62 milyon çocuğa yardım etmek için 3.1 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF), dünya genelindeki krizlerden etkilenen 62 milyon çocuğa yardım etmek için 3,1 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunuldu. 

UNICEF'ten yapılan yazılı açıklamada, dünya genelinde her 10 çocuktan 1'den fazlasının  silahlı çatışmaların olduğu ülkelerde yaşadığı bildirildi.  

 Doğal afetler, acımasız çatışmalar ve hızla yayılan salgın hastalıklara maruz kalan çocukların sayısının hızla arttığı bildirilen açıklamada, daha fazla mali kaynağa ihtiyaç duyulduğu belirtildi.  

Açıklamada UNICEF Acil Programlar Müdürü Afshan Khan'ın "Milyonlarca çocuğun hayatlarının paramparça olduğu Suriye'den yeni döndüm. Son dört yıldır bu çocuklar, şiddete, günlük ölümlere şahit oldular ve en temel haklardan mahrumlar" ifadesine yer verildi.  

Açıklamada 71 ülkede yardıma muhtaç 98 milyon kişiye ulaşılmasının hedeflendiği ve bunların üçte ikisinin çocuk olduğu kaydedildi.  

UNICEF çağrısında 903 milyon dolar ile en büyük yardımın Suriye ve bölgedeki ülkelere yapılacağı, 500 milyon dolarlık kısımının Ebola virüsünün vurduğu ülkelere, 26,5 milyon dolarlık kısmının Nijerya'ya ve 32,45 milyon dolarlık kısmının ise Ukrayna'ya yapılacağı ifade edildi.