Üniversite'de kavga: 17 gözaltı

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde IŞİD yanlısı bir grup ile diğer öğrenciler arasında kavga çıktı. Polis ekipleri üniversiteye girerek 17 öğrenciyi gözaltına aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Bir süredir IŞİD’in Kobani saldırılarını protesto eden öğrencilerle IŞİD yanlılarının karşı karşıya geldiği İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde bu sabah bir kez daha kavga çıktı. Fakülte yönetiminin durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine üniversite önünde araçlarında bekleyen çok sayıda sivil polis ve çevik kuvvet ekibi üniversite içerisine sevk edildi. Fakülteye giren polis, iki gruptan toplam 17 öğrenciyi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmının hafif bir şekilde yaralandığı görüldü. Gözaltına alınan öğrenciler, “Yaşasın Müslüman öğrenciler", “Bizler Müslüman öğrencileriz, Müslüman öğrencilere edilen hakaret cevapsız kalmayacak" ve "Bizler Müslüman öğrencileriz, bunlar İslam’a ve Müslümanlığa hakaret ettiği için gerekli karşılığı veriyoruz" diye bağırdı. Gözaltına alınanlar fakültenin yanında bulunan Beyazıt Polis Merkezi Amirliğine götürüldü. Kavga sonrası yaralanan öğrencileri tedavi etmek için 112 sağlık ekiplerine haber verildi. Okul önüne ve polis merkezine gelen 2 ambulans ile hafif bir şekilde yaralanan öğrenciler tedavi edildi. Polis ekiplerinin okul önündeki bekleyişi devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir