Uzmanlar enkaz bölgesine giremiyor

Avustralya ve Hollanda'dan gelen uzman ekibin, şiddetli çatışmalar nedeniyle Malezya Havayollarına ait uçağın düştüğü enkaz bölgesine gidemedikleri bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KHARKOV - Avustralya Federal Polisi Komiser Yardımcısı Andrew Colvin, yaptığı açıklamada, enkaz alanında çalışmaları gerektiğini ancak şiddetli çatışmalar nedeniyle olay yerine gidemediklerini söyledi.

Durumun ne zaman düzeleceği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını kaydeden Colvin, yakın zamanda çalışmaya başlayacaklarını düşünmediğini, fakat misyonlarını tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Şiddetli çatışmalar sürüyor

Ukrayna'nın doğusunda devam eden Terörle Mücadele Operasyonu'nda ordunun, Şahtörsk, Torez ve Lugutino'ya girdiği, Pervomaysk ve Snejnovo şehirlerinde ise çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Ukrayna Güvenlik Konseyi Sözcüsü Andrey Lysenko, başkent Kiev'de düzenlediği brifingde, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin ilerleme kaydettiklerini ve birden fazla şehri ele geçirerek Rusya yanlısı ayrılıkçılardan temizleme sürecinin devam ettiğini aktardı.

Lysenko, Ukrayna güçlerinin hava saldırısı gerçekleştirerek ayrılıkçılara ait çok sayıda zırhlı aracı tahrip ettiğini ve milislerin vurulduğunu kaydetti. Hava saldırıları sayesinde ordunun karadan ilerleyerek stratejik öneme sahip Saur-Magila tepesini ve Debaltsevo şehrini ele geçirdiklerini ifade etti.

Gorlovka'da ise dün yaşanan çatışmaların ardından Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından araç köprüsü ve tren raylarının zarar gördüğünü aktaran Lysenko, ayrılıkçıların ülkenin altyapısına zarar vermeye devam ettiklerini ifade etti.

40 Ukrayna askerinin Rusya'ya kaçtığı iddiası

Ukrayna ordusuna bağlı 40 askerin Rusya sınırına kaçtıkları iddia edildi. Askerlerin kendi halkına karşı savaşmak istemedikleri ve ayrılıkçılardan Rusya'ya giriş izni istedikleri bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanı Valeriy Geletey konuyla ilgili sorulara, "Böyle bir vaka yaşanmıştır, Devlet Başkanı'nın talimatıyla konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir" yanıtını verdi.