VakıfBank, Avrupa’da kayıpsız devam ediyor

VakıfBank, deplasmanda son İtalya şampiyonu Nordmecannica Piacenza’yı 3-0 mağlup ederek 2’de 2 yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda yer alan VakıfBank, ikinci maçında Nordmecannica Piacenza’yı 3-0 geçerek grup maçlarında iki galibiyete ulaştı. Müsabakaya Costagrande, Rasic, Sheilla, Vasileva, De Kruijf, Naz - Gizem (L) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, İtalya deplasmanında ilk seti 25-12 almayı başardı. Sarı-siyahlılar, mücadelenin ikinci setini de üstün oyunuyla 25-14 önde tamamladı ve setlerde 2-0’ı buldu.

İtalyan şampiyonu karşısında sarı-siyahlılar, üçüncü seti de 25-18 kazanarak sahadan 3-0 galip ayrıldı. VakıfBank’ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Sheilla Castro (14 sayı) ve  Elitsa Vasileva  (13 sayı) oldu. VakıfBank’ta Robin de Kruijf da eski takımına karşı elde ettiği 10 sayı ile galibiyete katkıda bulundu.

Piacenza maçı ardından galibiyeti değerlendiren VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Bu akşam iki önemli şey vardı. Sahaya istediğimiz oyunu yansıttık ve  iyi oynadık, diğer taraftan rakibimizin eksik oyuncusu vardı. Galibiyet bu sebeple bizim için kolay oldu. Rakibimiz zayıftı ama oynadığımız oyundan memnunuz” diye konuştu.

Karşılaşma boyunca etkili oyun sergileyen VakıfBanklı Robin de Kruijf ise, “Eski takımıma karşı oynamak keyifliydi. Maçın başıyla birlikte agresif oyun sergiledik ve iyi bir maç çıkararak 3-0 kazandık” dedi.

VakıfBank, E Grubu üçüncü maçında Fransa temsilcisi RC Cannes ile 11 Aralık 2014 tarihinde İstanbul’da karşılaşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir