'Sezona kupayla başladık. Bu sezon da kupalara talibiz'

Voleybolda Spor Toto Bayanlar Şampiyonlar Kupası'nı kazanarak sezona kupayla başlayan VakıfBank, 2014-2015 sezonunda da tüm kupaları kazanmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, teknik heyet ve oyuncular, Kağıthane'deki Vakıfbank Genel Müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında, kazandıkları kupayla fotoğraf çektirip, yeni sezon öncesi hedeflerini anlattı.  

Başkan Demren, yeni sezonu kupayla açtıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Son 2 yıldır bütün kupaları biz kazanıyoruz. Kupa sayısını arttırmak istiyoruz. Ancak bu yılın zor geçeceğini ve diğer ekiplerin de güçlü olduğunu biliyoruz" dedi.Sporcularının dinlenme ve tedavi süreçlerinden feragat ederek milli takımlarına gittiklerini anlatan Demren, "Yerli ve yabancı oyuncularımızla milli takımlarına verdikleri katkılardan dolayı gurur duyuyoruz. Burada bulunan oyuncuların tamamı milli oyuncular. Bu, VakıfBank'a gurur vermektedir. Önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edecek. Sezonu kupayla başladığımız için bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu sezon da tüm kupalara talibiz" diye konuştu. 
  
Guidetti: "VakıfBank hiçbir zaman pes etmeyen takım" 

VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti de bu sezon mücadele ettikleri tüm kupalarda şampiyonluk hedeflediklerini, ancak bu hedeflere ulaşmanın kolay olmadığını bildiklerini söyledi.  

İlk olarak Türkçe konuşan Guidetti, sezonun çok zor geçeceğini vurgulayarak, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Eczacıbaşı bu sezon daha iyi. Biz de gerçekten iyi takımız. Takımı başkanla beraber yaptık. En iyi Türk oyuncular ve 5 iyi yabancı bizde. Tüm kupaları istiyoruz ama çok zor" ifadelerini kullandı.  
 
Spor Toto Şampiyonlar Kupası'nda Fenerbahçe karşısında 3. sette 23-16 geriye düştükten sonra 9-0'lık seriyle seti 25-23 alıp, maçı 3-0 kazanmalarıyla ilgili soru üzerine Guidetti, "Böyle bir skor 10 maçta bir kez olur. Oyuna giren oyuncular çok katkı sağladılar. İçerideki oyuncular da asla pes etmediler. VakıfBank hiçbir zaman pes etmeyen takım. Bu önemli bir şey. Kenardaki oyuncular her maçta katkı veriyor. 14 kişiyle oynuyoruz. Büyük takımların da gücü buradan gelir. Başkana teşekkür ediyorum, bana her zaman iyi 14 oyuncu veriyor" şeklinde konuştu.  

"Avrupa'da en önemli ülke Türkiye" 

Giovanni Guidetti, Türkiye'deki ligin şu anda dünyadaki en iyi lig olduğunu savunarak, şunları kaydetti: 

"Hem erkekler hem bayanlarda dünyanın en iyi oyuncuları, en iyi antrenörleri burada. Türk oyuncuları da çok iyi, çok güçlü. Türkiye şu anda dünyadaki en önemli voleybol ülkelerinden biri. Federasyon da çok iyi şeyler organize ediyor. Son 5 yılda Avrupa'daki kupaların hemen hemen hepsini Türk takımları kazandı. Bana göre Avrupa'da en önemli ülke Türkiye, dünyada da en önemli ülkelerden bir tanesi." 

Takım kaptanı Gözde Sonsırma ise sezona kupayla başladıkları için mutlu olduklarını, bu sezon yabancı oyuncuların değiştiğini ancak hemen takıma katkı sağladıklarını belirterek, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.  VakıfBank'ın yeni transferi Sheilla Castro da çok iyi bir takıma geldiğini kaydederek, "Umarım tüm kupaları kazanırız" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir