Veripark'tan bankalara 'sosyal' hizmet

Veripark’ın geliştirdiği yeni ürünle birlikte sosyal medyaüzerinden kampanya düzenleyen bankalar kullanıcılarıngeri bildirimlerini anında görebilecek. Bankalar bu ürünlekampanyalarını anlık olarak değiştirebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SERCAN AKINCI

İSTANBUL - Sosyal medya üzerinden yapılan bankacılık faaliyetlerinde kullanıcılara yönelik anlık kampanyalar düzenlenecek. Yazılım firması Veripark’ın piyasaya sunduğu yeni ürünüyle, özellikle Facebook üzerinden yapılan sosyal bankacılık faaliyetleriyle ilgili anlık olarak geri dönüş alınabilecek. Kısa süreli olarak piyasaya sunulacak kampanyalarla ilgili tüm bilgiler anında bankaya ulaşacak, bu şekilde kampanyanın şekli de anlık olarak değişebilecek. Bankaların teknolojiye çok büyük yatırımlar yaptıklarını söyleyen Veripark Genel Müdürü Aslı Derbent Özkan (üstte), bankaların artık şube açmadan aynı müşterilere ulaşmaya ve aynı satışları yapmaya çalıştıklarını aktardı. 

3 bankayla görüşmeler sürüyor 

İlk olarak teknolojik yatırımların bankalar için getirilerinin binde 1’ler seviyesinde olduğunu anımsatan Özkan, “Daha sonra getirileri 1’lere getirdiler. Şimdi de yüzde 10’lara getirmeye çalışıyorlar. Aslında bunun olması için gerekli araçlar var ama araçlarla bankacılar arasında aracılar var. Bankacılık bu araçlarla direk buluştuğun bu gerçekleşir” dedi. Sosyal medya üzerinden düzenlenen kampanyalar için 10 günlük sürenin çok uzun olduğunu kaydeden Özkan, “Sosyal medyada 1 günlük bir kampanyaya çıkılıp 1 saatte gelen dönüşlere göre kampanyayı şekillendirip değiştirebilecek araçlar var. Ama bunun raporla yapılması pek mümkün değil. Bunu bankaların iş birimi yapmalı. Bankalar şu anda sosyal medyanın ruhunu kullanamıyorlar” diye konuştu. Yeni ürünleriyle birlikte bankaların, sosyal medya üzerinden anlık kampanyalar düzenleyebileceğini belirten Özkan, şöyle devam etti: “Bankalar düzenleyecekleri kampanyalarla ilgili anlık olarak geri bildirimleri görebilecekler. Bu ürün 2 aydır piyasada. Şimdiye kadar henüz kullanıma girmedi ama bizim hedefimiz bu ürünü 6 ay içinde 3 bankaya satmak. Bankaların aslında bu konuda araştırmaları da var. ” 

Veripark Genel Müdürü Aslı Derbent Özkan, şirket cirosunun geçen yıl 20 milyon dolar olduğu, bu yıl ise hızlı bir büyüme ile 30 milyon doları hedefledikleri bilgisini de verdi.

Sosyal bankacılık ayrı bir bölüm olacak

Gelecek dönemde sosyal bankacılığın kendi başına bir pazarlama bölümü olacağını ifade eden Veripark Genel Müdürü Aslı Derbent Özkan, şunları aktardı: “Bir zamanlar internet bankacılığı bireysel pazarlamanın altında bir bölümdü sonradan dijital pazarlama adıyla genel müdür yardımcılıkları kuruldu. Gelecekte de sosyal bankacılık kendi başına pazarlama bölümü olacak. Facebook hesabına para gönderme işi çok fazla kullanıyor. Hesap numarasını bilmeseniz de sadece facebook arkadaşınıza para gönderebiliyorsunuz. Arkadaşınız da gelen kodla parayı istediği bir ATM’den çekebiliyor. Bunu daha çok gençler kullanıyor. Türkiye’deki mobil bankacılık kullanım oranı dünyada ilk 5’te. Bankalar buna yatırım yapıyorlar. Mobil bankacılık internet bankacılığının önüne geçecek.”

Bu konularda ilginizi çekebilir