Via Properties iki büyük açılışa hazırlanıyor

Viaport'un ardından Vialand ve House and Suits gibi önemli projeleri hayata geçirenVia Properties, 2015'te inşaat çalışmalarına hızla devam ettiği Viaport Venezia ve Viaport Marin'i açacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Viaport Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni 2008 yılında tamamlayarak İstanbul'da ilk yatırımını gerçekleştiren Via Properties, hızla büyüyor. Viaport'un ardından Vialand ve House and Suits gibi önemli projeleri hayata geçiren şirket, 2015'te iki yeni projenin açılışını yapmaya hazırlanıyor. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Viaport Venezia ve Viaport Marin'i 2015 yılında açacak olan şirket, Viaport'u da genişletmeye devam ediyor. İnşaat çalışmalarının sona gelindiği, Venedik konseptiyle tasarlanan, konut, ofis ve alışveriş alanlarıyla bir yaşam merkezi olarak tasarlanan Viaport Venezia, nisan ayında açılacak. Grubun bir diğer projesi olan Viaport Marin'de ise çalışmalar devam ediyor. Tamamı deniz üzerine yapılan, alışveriş merkezi, otel, eğlence parkı ve devasa yeşil alanlardan olaşan proje Tuzla'da inşa ediliyor. Viaport Marin'in, mayıs ayında açılması planlanıyor.

Kiralamalar tamamlanıyor

Yeni projeler hakkında bilgi veren Via Properties Kiralama Direktörü Ogün Turanlı, 2 projede de kiralamaların büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Diğer alışveriş merkezleri gibi müşteri sıkıntısı çekmediklerini ifade eden Turanlı, "Bizim müşteri sıkıntımız yok, bizim sıkıntımız birden çok markanın aynı mağazayı kiralayabilmek için birbirleriyle yarışa girmeleri oluyor. Biz de projelerimizde en uygun marka karmasını oluşturarak, tüm markaların en verimli lokasyonda yer almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Allah herkese böyle sıkıntı versin" diye konuştu.

Viaport 3. etap ile genişliyor

Açıldığı günden itibaren 6 yılda 120 milyonu aşkın kişiyi ağırlayan Viaport Yaşam Merkezi üçüncü etabı ile genişliyor. Toplam 22 bin metrekarelik alanın kiralamaya çıkarıldığı Viaport'ta, yeni etabıyla mağaza karmasını genişletmeye devam ediyor. 2 kısım olarak tasarlanan yeni etapta, 1.kısımda kiralamalar tamamlandı. İlk etabın 4 bin metrekarelik alandan oluştuğunu belirten Turanlı, "Viaport'ta yeni etapta, Nike, LC Waikiki, Ayakkabı Dünyası, Çift Geyik Karaca, My House, Gloria Jeans Cafe ve Defacto yer alıyor" diye konuştu. İkinci etabın 18 bin metrakere büyüklüğünde olacağını aktaran Turanlı, "İçerisinde 10 bin metrekare yapı market bulunacak. Üst katında ise, meydanda Luxury fine dining restaurant yer alacak " dedi.

Bazı markalar ikinci mağazasını açtı

İlk etabın 25 Ekim'de Viaport ziyaretçilerine açılacağını kaydeden Ogün Turanlı, "Viaport AVM'de Defacto ve LCW ikinci mağazasını açıyor. Markalarımıza mevcut metrekareleri yetmediği için, yeni etapta ikinci mağazalarını açma ihtiyacı duyduk. Viaport Asia'dan sonra Viaport Venezia ile "outlet" konseptimizi Avrupaya taşıyoruz" dedi. Viaport'un bu başarısının, kendine has bir konsepti olduğuna vurgu yapan Turanlı, "Outlet demek sadece ucuz fiyatlı seri sonu ürün demek değildir. AVM'lerimizde sadece seri sonu ürünler yok, birçok marka, özel outlet koleksiyonlar üretiyorlar" diye konuştu.