Vilsan’ı aldı, yeni satın almalar yolda

Vilsan İlaç’ı 30 milyon liraya satın alarak hayvan sağlığı sektöründe daha da iddialı bir konuma ulaşan Vimar'ın ajandasında yeni satın almalar var..

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANU TÜRK

İSTANBUL - Hayvan sağlığı için ilaç ve yem katkı maddeleri üreten Vimar Hayvan Sağlığı, sektörün yine köklü isimlerinden biri olan Vilsan İlaç’ı 30 milyon liraya satın aldı. Yem katkı alanındaki konumunu daha da güçlendirmek isteyen Vimar, 2015’te bir şirket daha satın almayı planlıyor.

Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baysan ile Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutal, satın alma sürecini ve yeni hedefleri düzenledikleri basın toplantısıyla paylaştılar.

Sıfırdan yatırım yapmak yerine şirket satın alarak büyümeyi tercih ettiklerini kaydeden Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baysan, Vilsan için 20 milyon TL daha yatırım yaparak toplamda 50 milyon TL’yi gözden çıkardıklarını söyledi. İlaçta yapılan yatırımın mevcut kapasitenin yaklaşık 3 katı olacağını söyleyen Baysan, “Yem katkı tesisimizin modernizasyonu ve kapasite artırımı için yine bir şirket satın alma planımız bulunuyor. Bu konuyla ilgili yakından ilgilendiğimiz 2-3 firma var, ancak 2015 yılının ikinci yarısında netlik kazanacak” dedi. 

Vilsan'ı haziran ayında satın aldıklarını ve ilk ay önemli bir Ar-Ge projesi başlattıklarını açıklayan Mustafa Baysan, şu an için 11 yeni ürünün geliştirilmesine başlandığını ve PET alanında ciddi yatırımlar yapıp o segment için de yeni ürünler çıkartacaklarını belirtti. 

Satın alma sonrası yapılan yatırım ile tüm ilaç üretiminin Vilsan’ın son teknoloji ile tasarlanmış tesislerinde Avrupa GMP standartlarına göre üretileceğini vurgulayan Baysan, Türkiye veteriner ilaçları sektöründe önümüzdeki 3 yıl içerisinde lider konuma gelmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. 

Baysan, kurulduğu günden bu yana hayvancılık sektörüne hizmet veren yatırımları, üretimi ve ihracatı ile global bir şirkete dönüşen Vilsan İlaç’ı satın alarak cari açığı azaltacaklarını ve üretim kapasitelerini artıracaklarını vurguladı.

“Bu coğrafyada en büyük üretim grubu olmak istiyoruz”

Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Üyesi Burak ise ihracat anlamında ciddi potansiyellerinin olduğunu belirterek, “3 yıl içinde bulunduğumuz coğrafyada en büyük hayvan sağlığı üretim grubuna sahip olmayı hedefliyoruz. Yurtdışında da sıfırdan bir yatırım yapmak yerine ülkemizdeki gibi şirket satın alımlarıyla büyümekten yanayız.  Şu an için bölgesel olarak incelediğimiz adaylar da mevcut durumda” dedi.

Kutal, Vilsan'ın şuan 5 milyon dolarlık Vilmarın'ın ise 3 milyon dolarlık ihracatı olduğunu, 2015 yılında 13 milyon dolarlık ihracata ulaşmak istediklerini aktardı.

Vimar Hayvan Sağlığı olarak Vilsan ile 2015 yılındaki konsolide ciro hedeflerinin 100 milyon TL olduğunu açıklayan Kutal, bu yıl içinse ciro hedeflerinin 70 milyon TL olduğunu belirtti.

"Devlet hayvan sağlığını desteklemeli"

Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Baysan, devletin beşeri ilaçlarını desteklediğini ancak hayvan sağlığı desteklenen bir sektör olmadığını vurguladı. Baysan, yıllık 500 milyon TL'lik hayvan sağlığı üretimi olduğunu ve hayvan sağlığı ilaç sektörünün büyümesi için  devlet tarafından desteklenmesi gerektiğin vurguladı.

Hayvancılığın ekonomi üzerindeki önemimin vurgulayan Baysan ayrıca "sağlıklı bir toplum ancak hayvansal ürünleri tüketerek gelişir" dedi.

"Barış süreci sonrası sektör canlanacak"

Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baysan, barış sürecinin hayvancılık üzerinde olumlu etkilerin olduğunu ve böylelikle hayvan sağlık sektörünün canlanacağına inandığını da vurguladı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir