Vodafone Red'den ekonomiye 164 milyon lira katkı

Vodafone Red, Mayıs 2013'ten bu yana abonelerine sağladığı avantajlarla Türkiye ekonomisine 164 milyon liralık katkı sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NAZLI EZGİ BAYIR

FETHİYE -Vodafone'un Ekim 2010 tarihinden bu yana abonelerine sunduğu Red hizmeti, Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Mayıs 2013 tarihinden itibaren Red hizmetine hızlı bir ivme kazandıran Vodafone Türkiye, Red'in son bir yıllık performasını yine Red abonelerinin yüzde 25 indirimli hizmet alabildikleri Fethiye'deki Hillside Beach Club'te düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.

Toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, son bir yıl içerisinde Vodafone Red üyelerine sundukları tasarruf olanağı ile Türkiye ekonomisine 164 milyon liralık katkı sağladıklarını söyledi.

2 mali yılda 2 milyar lira yatıracak

Vodafone Red olarak Türkiye'deki 76 milyon bireyin tamamını dijitalleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Buruk, bu amaçla önümüzdeki iki mali yılda 2 milyar lira yatırım yapmayı hedeflediklerini kaydetti. İlk 6 ayda 478 milyon lira yatırımla rakiplerinden açık ara önde olduklarını kaydeden Buruk, "Türkiye her geçen gün dijitalleşiyor. Biz de buna liderlik ediyoruz. Vodafone Red, tarifenin çok daha ötesine geçen bir program. Bir yılda 4 milyon aboneden 14 milyona ulaşıldı. Faturalı pazarda yüzde 23'lük bir büyüme kaydedildi. Bunda Vodafone Red'in Türkiye ayağı olarak yürüttüğümüz çalışmaların büyük etkisi var"dedi.

Bugüne kadar 15 adet Vodafone markalı telefon lansmanı gerçekleştirdiklerini belirten Buruk, "En son 4 G'li ilk telefon markasını Türkiye'ye getirdik. Şu anda Vodafone ile 20 ülkede ulaşılabilen 4G teknolojisini yakında 25 ülkeye çıkaracağız" diye konuştu.

Red Ailesi'ne ABD de katıldı

Red'de yeniliklerin bitmediğini söyleyen Buruk, "Yeni dönemimizde tarifelerimizi ve yurtdışı fırsatlarımızı yeniledik. İlk yeniliğimiz, uluslararası 4G dolaşım iş birliklerimizle, iletişim ihtiyaçlarını uçtan uca karşıladığımız Vodafone Red'lileri 4G ile tanıştırmak oldu. 20 ülkede Red'liler 4G hızında mobil interneti canlı olarak deneyimleyebiliyor. Ayrıca Türkiye'de ilk kez ve sadece Vodafone'un sunduğu yurtdışını arama kolaylığına ABD'yi de ekledik. Artık Vodafone Red'liler, tarife dakikalarını kullanarak, hiçbir ek işlem yapmadan ve ek ücret ödemeden ABD'deki tüm ev, iş ve cep numaralarını arayabiliyor, dakikalarının tamamını tıpkı Türkiye'den birini arar gibi özgürce kullanabiliyor" dedi.

'Abonelerimiz için her şey baştan tam'

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal da toplantıda yaptığı konuşmada, yaptıkları araştırmalar sonucunda dijital abonelerin en çok "zamansızlık"tan yakındıklarını belirterek, "Biz de, 'her şey baştan tam' diyoruz. Bir çok faydayı abonelerin ayağına getiriyoruz" dedi. Aile bireyleri arasındaki indirimler, akıllı telefonlara avantajlarla sahip olma ve yurt dışında ek ücret ödemeden tarife kullanma imkanını örnek gösteren Fatih Uysal "Dijital dönüşümü sadece teknolojide gerçekleştirmiyoruz. Örneğin 3 yıldır İKSV'nin iş ortağıyız. Abonelerimiz İKSV cep uygulamasıyla tüm etkinliklere ulaşabiliyor. Şu anda film sektöründe daha etkiliyiz. Tiyatroya da yönleneceğiz" dedi.

İşte Vodafone Red avantajları

● Yurtdışında 4G deneyimi ile birlikte Red avantajları (Özel müşteri temsilcisi, Red'lilerin ailelerine özel yüzde 30 aile indirimi, Amerika dahil 22 Vodafone ülkesini, tarifelerindeki her yöne dakikalarıyla sanki yurtiçini ararmış gibi hiçbir ek ücret ödemeden arayabilme fırsatı, yurtdışında kullanımda 23 ülkede tarifedeki dakika, SMS ve interneti aynen kullanabilme ve diğer cihazlarla internet kotasını ücretsiz paylaştırma)

●  Havalimanına özel şoförlü VIP transfer hizmeti

●  İstanbul, İzmir, Ankara ve Bodrum havalimanlarında ücretsiz lounge kullanımı

●  Yüzde 50 indirimle araç kiralama

●  Bodrum ve Çeşme'deki popüler plajlarda yüzde 50 indirim

●  Jolly Tour ile tatil alışverişlerinde ve seçkin otellerde avantajlar

●  Papyon.com restoranlarında yüzde 25'e varan indirim

●  Hillside Beach Club ve City Club'larda özel avantajlar

●  Babylon'da indirimler

●  İKSV sponsorluğu kapsamında İKSV Salon etkinliklerinde indirimler

●  Filmekimi film festivalinde bir bilet alana bir bilet hediye fırsatı

●  Vodafone Red'liler iPhone 6'lara 24 ve 36 ay taksitle tarifeye ek ödeme avantajıyla sahip olabiliyor. 16 GB kapasiteli iPhone 6, 36 ay taksitle Red Elite tarifesine ek ayda 35 TL, 16 GB kapasiteli iPhone 6 Plus ise 36 ay taksitle Red Elite tarifesine ek ayda 40 TL fiyatlarla abonelere sunuluyor

Bu konularda ilginizi çekebilir