Vodafone’dan Bursa’ya 48 milyon liralık yatırım

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Bursa’ya son 4 yılda yaklaşık 48 milyon TL’lik yatırım yaptık" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay Soydan PEHLEVAN

BURSA - Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği 48 milyon TL yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle Bursa sanayiisinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Vodafone, Yarına Hazırım Platformu kapsamında şirketlerin dijitalleşme haritasını da çıkardı. Araştırmaya göre, Bursalı şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 59 olarak gerçekleşti.

Daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattığı ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’ kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarındaki yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone Türkiye, bu vizyon çerçevesinde Bursa’da gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana toplam yatırımları 12 milyar TL’yi aştı. Vodafone Türkiye olarak, Marmara Bölgesi’nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden Bursa’ya büyük önem veriyoruz. Bursa’ya son 4 yılda yaklaşık 48 milyon TL’lik yatırım yaptık. 19 yatırımcımızın bulunduğu Bursa’da 37 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Toplam 673 kişiye istihdam sağlıyoruz. Vodafone Red Academy aracılığıyla, Bursa’da toplam 576 bayi çalışanımıza perakende, ürün, hizmet ve kurumsal müşteri yönetimi eğitimleri düzenledik” dedi. Sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini belirten Aksoy, “MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz ‘Geleceğe İlk Adım’ projemiz kapsamında Bursa’da 10, Marmara Bölgesi'nde 65 anasınıfımız bulunuyor. Bursa’da bin 402, Marmara Bölgesi'nde 8 bin çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat İçin Gençlik Derneği ile birlikte yürüttüğümüz ‘Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak’ projemiz kapsamında da Bursa’da 12 bin 650, Marmara Bölgesi'nde 188 bin 640 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık” diye konuştu.
 
Bursalı şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 59

2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye’nin rekabet gücüne güç katacak çözümlere odaklanması gerektiğine dikkati çeken Aksoy, ekonomik büyümenin itici gücünün KOBİ’ler olduğuna inandıklarını bildirdi. “KOBİ’lerimizin attıkları adımlarla sadece kendilerinin değil, ülkemizin de kaderini belirleyecek güce sahip olduklarını düşünüyoruz” diyen Aksoy, “Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu’nu Temmuz 2014 itibariyle hizmete açtık. Dijitalleşme Endeksi’ni şimdiye kadar 15 bin işletme hesapladı, 500 bin şirket ise sitemizi inceledi. Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu sonucuna vardık. Bursalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere 754 Bursalı şirkete ulaştık. Bursalı şirketlerin dijitalleşme endeksi ise yüzde 59 olarak çıktı” ifadelerini kullandı.
 
‘5 yıldır her çeyrekte çift haneli büyüyoruz’

Vodafone’un Türkiye’de sektör ortalamasının üzerinde büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Aksoy, 5 yıldır her çeyrekte çift haneli büyüme rakamlarının devam ettiğini ve Türkiye’deki pazar paylarının 2008 yılından bu yana yaklaşık 15 puan artarak, yüzde 33 seviyesine geldiğini belirtti. Vodafone Türkiye’nin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun abone tanımına göre, Eylül 2014 itibariyle hizmet sunduğu 20,6 milyon abonesiyle Türkiye’nin ikinci büyük mobil iletişim şirketi olduğuna işaret eden Aksoy, “Türkiye genelindeki yatırımlarımızı üç ana başlık altında topluyoruz. Bunlardan birincisi mükemmel müşteri deneyimi için yaptığımız çalışmalar. Bu başlığımız bin 200 mağaza ve çağrı merkezini kapsıyor. Mağazalarımıza iki yıl içinde gerçekleştireceğimiz yatırımlar dahil olmak üzere 200 milyon lirayı aşkın yatırım yapıyoruz. Bin 200 mağazamızın 500’ünü geçtiğimiz yıl içinde yeniledik. İkinci olarak dijital bağlantılı bir Türkiye için teknoloji yatırımlarımız var. Bu kapsamda da hem fiber hem de baz istasyonu yatırımlarımız oluyor. Üçüncü olarak da Türkiye’nin sosyal gelişimine yatırım yapıyoruz. Bunlardan en çok bilineni Vodafone Arena’dır. Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu, konser ve kültür merkezi olacak” dedi. Vodafone olarak yerli üretim konusunu desteklediklerine de değinen Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

“Vodafone olarak yerli üretim de yapıyoruz. Türkiye’deki ilk 4G uyumlu yerli telefonunu ürettik. Vergilerin uygun koşullarda olması ve yerli üretimin teşvik edilmesi durumunda yerli üretimi desteklemeye taraftarız. Türkiye’deki tüketicilere daha fazla akıllı telefonu daha uygun koşullarda sunabilmeyi amaçlıyorsak bu yatırımların teşvik edilmesinin ana faktörü vergileri makul düzeyde tutmaktır. Diğer yandan Vodafone olarak Türkiye’de abonelerine yurtdışındayken 4G’yi kullandırabilen tek operatörüz. Türkiye’de de 4G’ye geçiş için çalışmalar yapıyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir