WCBus ile sektörünü yarattı Cem Yılmaz'a konu oldu

VIP tuvalet otobüslerin üreticisi Şamlı Otomotiv, 'otobüs otelciliği kavramı ile kendi sektörünü yarattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
Gamze ŞENER
 
İSTANBUL - Cem Yılmaz'ın milyonlarca kişi tarafından izlenen 'CM101MMXI Fundamentals' gösterisinde VIP tuvalet otobüsünden bahsetmesi, dikkatleri WCBus'ı üreten şirkete çekti. Bursa'da Şamlı Otomotiv adıyla bugüne kadar çok sayıda organizasyonda yer alan şirket, otobüs otelciliği kavramıyla kendi sektörünü oluşturmuş durumda.   
Şanlı Otomotiv yetkilisi Ahmet Şamlı'nın asıl mesleği mimarlık. Şamlı 2003 yılından bu yana VIP otobüslerle hizmet verdiklerini belirterek, çok sayıda sinema, konser, film ve parti mitinglerinde yer aldıklarını söyledi. 2000'li yılların başında yer aldıkları organizasyonlarda 'ihtiyaçların giderilmesi için karavanın yanı sıra neden otobüs de kullanılmasın?' fikrinden yola çıkarak bir otobüsle işe başladıklarını kaydeden Şamlı, "Otobüsleri hem tasarlayıp, hem üretiyoruz. Hali hazırda 1 adet VIPBUS, 2 adet Çift Katlı otobüs, 1 adet WC&Kulis Otobüsü, 2 adet klasik otomobilimiz var. 10 yılda 6 otobüse ulaştık" diye konuştu. 
Cem Yılmaz'ın stand-up gösterisinde isimlerinin geçmesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Şamlı, "Cem Yılmaz gibi bir starın stand-up'ında bizlerden bahsetmesi bizi tabii ki memnun etti. Popülerlik demeyelim fakat Cem Yılmaz'ın sektördeki güvenilirliğimiz ve ismimizin anılması, işimizi ne kadar doğru yaptığımızın göstergesi" yorumunu yaptı. 2013 yılında yer aldıkları organizasyon sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Şamlı, "Güvenilirlik, hizmet, konforlu ve rahat yolculuk gibi misyonları kendimize görev bilerek marka değerimizi artırmayı düşünüyoruz" dedi. 
 
otobus2.jpg
 
Formula yarışcısı da first lady de referans 
VIPBus'ın referansları arasında hem yerli hem de yabancı pek çok isim var. FORMULA 1 BMW Sauber Takımı Pilotu Nick Heidfeld'den, Kenan Doğulu'ya kadar çok sayıda ismi ağırlayan otobüsleri tercih eden diğer ünlüler ise: Boogy The Event Copmpany, BKM Organizasyon, Tarkan, Beyazıt Öztürk ve Nil Karaibrahimgil, MFÖ, Hyundai-Assan Motorsport Takımı, Sibel Can, Demet Akalın, Deep Purple, Jean Claude van Damme, Mustafa Sarıgül, Emine Erdoğan ve İstanbul'a konuk olan first lady'ler.
 
otobus3.jpg
 
WCBus'ın kapasitesi 150 kişilik
WCBus'ı 150 kişi, 20 günlük kapasiteyle kullanabiliyor. Otobüsün içinde 8 kişilik oturma grubu, makyaj aynası, tuvalet, 1.5 litrelik su tankı, 1.5 litrelik pis su tankı, hidrofor, 3 adet kadınlar için klozet, 2 adet erkekler için klozet, 2 adet lavabo ve 1 adet pisuvar bulunuyor.