Xavier Dolan’ın yeni yapıtı, Filmekimi’nde

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenen Filmekimi’nin programına dair detaylar belirlenmeye devam ediyor. Bu yıl ilk kez Kadıköy’ü de kapsayacak olan festivalde, Xavier Dolan’ın yeni filmi “Mommy”nin Türkiye prömiyeri de gerçekleştirilecek. 

Vodafone FreeZone sponsorluğunda İstanbul ayağı 11-17 Ekim tarihlerinde takip edilebilecek olan 13. Filmekimi, prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yapan Godard, Cronenberg, Leigh ve Sissako gibi ustaların son yapıtlarının da aralarında bulunduğu filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunacak. Ekim ayı boyunca birçok şehri gezecek Filmekimi İstanbul’da son yıllarda olduğu gibi Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City’s sinemalarında düzenlenecek ve bu yıl ilk defa Kadıköy’e de geçecek. Kadıköy’deki Rexx sinemasının büyük salonu 11-17 Ekim tarihleri boyunca Filmekimi filmlerini ağırlayacak. 

Sorunlu bir delikanlı ve annesi... 

Filmekimi’nde henüz 25 yaşında, Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü efsane sinemacı Godard’la paylaşan Xavier Dolan’ın yeni filmi “Mommy”nin ilk gösterimi de yapılacak. Cannes’da, jüri başkanı Jane Campion’ın “gerçekten bir dahi” diyerek övdüğü Dolan’ın son filmi, şiddete meyleden ergen oğlu Steve’i tek başına büyütmeye çalışan dul anne Diane’ın hikâyesini anlatıyor. Filmde Diane rolünü, “Annemi Öldürdüm”- de anneyi oynayan Anne Dorval üstleniyor.