Yabancılar iki Türk şirketine ortak oldu

Çelik devlerinden Almanya merkezli Wuppermann Group, Galva Metal ile ortak olurken, Avrupagöz ise yüzde 50 hissesini S. Arabistan merkezli Nesma Holding ve Reaya Holding’e 52 milyon TL’ye sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEHTAP AKBAŞ ÇİFTÇİ 

KOCAELİ - Çelik işleme sektöründe 140 yılı geride bırakan Almanya merkezli Wuppermann Group, Kocaeli’nde uluslararası çelik ticareti yapan ve çelik servis merkezine sahip Galva Metal’e ortak oldu. Geçtiğimiz yıl 526 milyon euroluk satış gerçekleştiren Wuppermann Group, 2005 yılından bu yana sürekli büyüyen ve geçtiğimiz yıl 32 milyon euro ciroya ulaşan Galva Metal’in yüzde 35’ini satın aldı. 

Wuppermann AG Mali İşler ve Yönetim Kurulu Sözcüsü Dr. CL Theodor Wuppermann, gerçekleştirdikleri bu yatırım ile büyüyen Türkiye pazarına doğrudan erişeceklerini, böylece buradaki satış faaliyetlerini genişleteceklerini vurguladı. 

İki şirketin işbirliği 2012 yılında başladı 

Dr. Theodor Wuppermann, “Bu genç ve dinamik firma ile işbirliğimiz 2012’de başladı. Bu, Batı Avrupa dışında hisse alımı, büyüme yolunda devam etmememiz için tutarlı bir adım” dedi. 

Galva Metal Genel Müdürü ve çoğunluk hissedarı Tolga Kısacıklıoğlu ise şöyle konuştu: 

“Wuppermann gibi köklü bir şirket ile yakın işbirliği yapacağımız için mutluluk duyuyorum. Wuppermann ile yanımızda güçlü ve sağlam bir partner kazanıyoruz. Birlikte Türk pazarındaki konumumuzu daha da geliştirip büyümeye devam edeceğiz.” 

Avrupa'da toplam 10 üretim tesisi ve 1300 çalışanı var 

Ürün portföyü; yüzey kaplamalı yassı ürünler, borular, boru bileşenleri, çelik sac parçaları, elektronik endüstrisi için paslanmaz çelik ve alüminyum, mağaza ekipmanları ve makine imalatı sektörleri, tıbbi teknoloji sektörü, mobilya, gıda, ambalaj, araç, bina, güneş enerji sistemleri dahil su ve atık su teknolojilerinden oluşan Wuppermann Grup’un Avrupa’da 10 üretim tesisi ve bin 300 çalışanı bulunuyor. 

40’tan fazla kişiye istihdam sağlayan Galva Metal ise galvaniz, aluzinc (galvalume) ve boyalı sac gibi kaplamalı yassı çelik ürünlerinde uzman. Galva ayrıca kısa süre önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi” arasında da yer aldı.

[PAGE]

Yabancı ortakla dünya markası olmayı hedefliyor  

Alanında Türkiye’nin önde gelen hastanelerinden biri olarak gösterilen Avrupagöz, yüzde 50 hissesini Suudi Arabistan merkezli Nesma Holding ve körfez ülkelerinde önemli yatırımlara imza atan Reaya Holding’e 52 milyon TL’ye sattı. Şirket bu ortaklıkla bir dünya markası olmayı hedeflediğini açıkladı.

2015’te Londra Borsası’na açılmak da hedefl er arasında. Avrupagöz Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, yabancı ortaklarıyla birlikte Avrupagöz’ün yurtiçine ve yurtdışına iki yıl içinde 267 Milyon TL yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Yurtdışında sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu bölgelere yatırım yapacaklarını ifade eden Telli, “İki yıl içerisinde Azerbaycan, Kuzey Irak ve Türkmenistan’da şubeler açacağız. İlk şubemizi ortaklığımız dolayısıyla Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde açıyoruz” dedi. 2013’te 110 milyon TL ciro yapan şirket, 2014’te ise bu rakamı 200 Milyon TL’ye çıkarmayı hedefl iyor. Avrupagöz, 14 olan Türkiye’deki şubesi sayısını da 21’e çıkaracak.

Bu konularda ilginizi çekebilir