Yalova'da 158 ağaç kesiliyor!

Yalova'da köprülü kavşak projesi nedeniyle çok sayıda ağacın kesimine başlandı. Vatandaşın Twitter üzerinden tepki yağdırdığı olayı, CHP'li Vekil Onur da, "Gezi'yi, Validebağ'ı korumaya çalışırken, bu kıyımı nasıl savunacağız" diyerek eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA - Yalova Tonami Meydanı'nda Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında Yalova Belediyesi tarafından bölgede bulunan 158 ağacın kesimine başlandı.

Yalova Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen kesim çalışmalarına Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

"Yırca'daki ağaç katlinden farkı yok"

Ağaçların kesilmesine tepki gösteren Yalova Platformu Üyesi Hakim Menteş, "Yırca'da kesilen 6 bin zeytin ağacı, termik santral ihtiyacı var diye yapılmıştı. Burada yapılanın da bundan farkı yoktur. Ya da 3'üncü boğaz köprüsü yapılacak diye yüzbinlerce ağacın kesilmesinden farkı yoktur. Belki ölçeği küçüktür ama zihniyet yine aynı zihniyettir. Sadece bir ihtiyaç var diyip diğer alternatifler düşünülmeden  ağaçların kesilmesine biz her zaman karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Şu yapılan bir ayıptır. Yalova için çok üzücü bir gündür." ifadelerini kullandı.

CHP'li Belediye tarafından yapılan ağaç kesimine Twitter üzerinden tepki yağdı. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur'da Twitter üzerinden katli eleştirenler arasında yer aldı.

212.jpg

"Gezi'yi, Validebağ'ı korumaya çalışırken, bu kıyımı nasıl savunacağız"

Vatandaşların ağaç kesimine tepki tweetlerini retweet eden Onur, daha sonra hesabında "Biz Gezi'yi, Validebağ'ı, arkadaşlarımız Yırca'nın zeytinlerini korumaya çalışırken, bu kıyımı nasıl savunacağız" diyen Onur,  "İktidara şahin kendimize kuzgun olacaklardan olmadık, olmayız. Yanlışımız olursa kamuoyu önünde özür dilemek de şerefimiz" mesajını paylaştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir