Yalovalılar su ihtiyacını köy çeşmelerinden karşılıyor

Bir süredir su sıkıntısı yaşayan Yalova ve Çınarcık ilçesi sakinleri, köy çeşmelerinden bidonlara su doldurarak ev ve iş yerlerine götürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YALOVA   - Yalova'da yaşanan su sıkıntısı ve kesintiler nedeniyle güçlük çeken vatandaşlar, ihtiyaçlarını köylerdeki çeşmelerden gideriyor. 

Çınarcık ilçesinde, ormanlık alandaki Hasanbaba mevkisinde bulunan çeşmenin başında, Yalova ile ilçe merkezinden gelenler nedeniyle zaman zaman kalabalıklar oluşuyor. 

Vatandaşlar, sıra kendilerine gelince bidonlara su doldurup araçlarıyla ev ve iş yerlerine götürüyor. 

Yalova'da ikamet eden Yusuf Taşçı yaptığı açıklamada, Hasanbaba mevkisine bu kez piknik için değil su doldurmaya geldiklerini söyledi. 

Kesintiler nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Taşçı, suyun tasarruflu kullanılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Çınarcık Merkez Camisi İmam Hatibi Sedat Gökdemir ise şadırvanlarda su kesintisi olmadığını, depoları tankerlerle takviye ettiklerini ancak yine de ileride sıkıntı yaşayabileceklerini düşündüğünü anlattı. 

Esnafın kesintiler nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Çınarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Bozkurt da özellikle gıda işletmecileri ve çalışanlarının zorlandığını bildirdi. 

Bozkurt, esnafın, ihtiyacını damacanayla su satın alıp çeşmelerden bidonlarla taşıyarak karşıladığını ifade ederek, "Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Bu soruna yetkililerin eğilmesini istiyoruz. Zaten bu ilçe esnafı yazın iş yapıyor. Su sıkıntısı nedeniyle de tatilcilerin yavaş yavaş gitmesi bizi sıkıntıya koydu" dedi. 

"Bir hafta içinde Çınarcık'ta su problemi kalmayacak" 

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, özellikle yaz aylarında ilçenin nüfusunun arttığı bilgisini verdi. 

Su sıkıntısının yaz bitimi ve sonbahar başlangıcına rastlamasının, mağduriyetlerini artırdığına dikkati çeken Kurt, "Çınarcık, 3 farklı bölgeden su alıyor. Karpuzdere ve Hasanbaba'da farklı kaynaklar olduğu için oradaki halk, az sıkıntı çekiyor ama Çınarcık'ın yüzde 60'ına Gökçe Barajı'ndan su geliyor. Kuraklık, bu barajımızı da vurdu. Seviye çok düşük. Haliyle buradan temin ettiğimiz su yeterli gelmiyor" ifadesini kullandı. 

Kurt, sıkıntının son 3 günde iyice arttığını belirtti. 

Barajda seviyenin yüzde 6'ya indiğini, ilçe halkına 12 ila 18 saat aralıklarla su verildiğini aktaran Kurt, şöyle konuştu: 

"Suyu daha iyi yönetmemiz gerekiyor. Bunun için önümüze bakıyoruz. Özellikle baraj için gerekli yatırımları yapıyoruz. Kaynak çalışmaları yapıldı. İnşallah barajın seviyesi, yapılan çalışmalarla birkaç gün sonra artacaktır. Biz de belediye olarak sıkıntı çeken vatandaşlara yardımda bulunuyoruz. İhtiyaç halinde evlere tankerlerle su sağlıyoruz. Mahalleler bazında su dağıtıyoruz. Depoları olan apartman ve sitelere su sağlıyoruz. Suyun eksikliğini göstermemeye çalışıyoruz ama yine de su eksikliği ön planda. İnanıyorum ki bir hafta içinde Çınarcık'ta su problemi kalmayacak. Bunun sözünü veriyorum. Vatandaşlarımızın, suyu kullanırken çok dikkatli olması lazım. Artık su, en büyük hazine. Umarım bu yaşadıklarımız bize bir ders olmuştur ve vatandaşlarımız daha dikkatli davranır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir