'Yaptırımlar DTÖ prensiplerinin reddidir'

ABD ve AB'nin Moskova'ya yönelik yaptırımlarıyla ilgili konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'Kısıtlamalar, Dünya Ticaret Örgütü'nün temel prensiplerini reddinden başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin Moskova'ya karşı yaptırım uygulayarak Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) temel ilkelerini ortadan kaldırdığını söyledi. 

Moskova'da düzenlenen Devlet Konseyi toplantısında konuşan Putin, "Rusya'ya birtakım kısıtlamalar uygulanması, bazı ortaklarımızın DTÖ'nün temel prensiplerini reddetmesinden başka bir şey değildir. Tüm ülkelerin mal ve hizmet piyasalarına eşit erişim kuralı ihlal ediliyor. Adil ve serbest ticaret ilkesi göz ardı ediliyor" dedi. 

Putin, Rusya'nın Batılı ülkelerin aksine yaptırımlar yoluyla ortaklarına baskı uygulamadığını öne sürerek, "DTÖ'ye katılımımız, Moskova'nın açık bir ekonomi inşa ettiği ve yabancı ortaklarla yakın işbirliğine hazır olduğunu gösterir" ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın karşı yaptırımlarla kendi çıkarlarını korumak için bazı tedbirler aldığını belirten Putin, "Bu tedbirlerin birilerini cezalandırmak veya etki altına almak gibi bir amacı yok. Bu yaptırımlar onların kararı, Tanrı onları yargılayacaktır, biz her şeyden önce kendi çıkarlarımızı ve kalkınma hedeflerimizi düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

Putin, Rusya'nın gelecek dönemde iç piyasaları kullanacağını işaret ederek, "Bütün bölgesel ve federal yönetimlerin reel sektörün gelişimine odaklı bir ekonomik politika yürütmeliyiz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir