Yargıtay'dan Fazıl Say'a iyi haber

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, piyanist Fazıl Say'a, Twitter'daki mesajı nedeniyle verilen 10 ay hapis cezası kararının bozulmasını, Say'ın beraatine karar verilmesini istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Piyanist Fazıl Say'a Twitter'dan paylaştığı mesaj nedeniyle açılan davada sanatçıyı sevindirecek bir gelişme yaşandı. Mahkemenin 10 ay hapis cezası kararının bozulmasını isteyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Say'ın beraatine karar verilmesini de talep etti.

Say hakkında, attığı tweet nedeniyle dava açılmış, Say açılan davada “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ile Yargıtayda temyiz yolunun kapanması üzerine Say'ın avukatı, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararına itiraz ettmişti.

İtirazı değerlendiren İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi ise hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını iptal ederek, Say'ın yeniden yargılanmasına karar vermişti.

Bunun üzerine İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesinde yeniden yapılan yargılamada, Say aynı suçtan 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası ertelenmişti.

Başsavcılık beraat istedi

Say hakkında 2 yıllık denetim süresi belirleyen Mahkeme'nin bu kararı doğrultusunda, Say'ın dosyasının Yargıtay'da temyiz edebilmesinin de yolu açılmıştı.

Say'ın avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına geldi.

Son kararı, Yargıtay 8. Ceza Dairesi verecek

Başsavcılığın tebliğnamesinde, Say hakkında 10 ay hapis cezası veren yerel mahkeme kararının bozularak, beraatine karar verilmesi istendi.

Tebliğnamenin bağlayıcı niteliği bulunmuyor. Say ile ilgili son kararı, Yargıtay 8. Ceza Dairesi verecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir