Yatırımın yeni adresi, ‘dijital emlak piyasası’

Alan adı yatırımcılığını profosyonel işe dönüştüren Okan Yıldırım, 'alanadları.com' adresi üzerinden ilk altı ayda 323 site ismi sattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Hobi olarak başladığı alan adı yatırımcılığını profesyonel bir işe dönüştüren Okan Yıldırım, kısa sürede büyük yol kat etti. Yıldırım’ın ‘dijital emlak piyasası’ sloganıyla hayata geçirdiği ‘alanadlari. com’ geçen yılı 690 bin TL gelirle kapattı. Site bu yılın ilk altı ayında ise 323 alan adının satışını tamamladı. 

2013’te 690 bin TL’ye 330 alan adı satan alanadları.com, 2014’e de hızlı başladı. 

Yılın ilk altı ayında 323 adet alan adının satışı gerçekleştirilirken, 50 bin TL’nin üzerinde 5 satışa imza atıldı. 

Sitenin öne çıkan yüksek tutarlı satışları bak.com (50 bin dolar), mekan.com (51 bin 500 dolar) elmas. com (50 bin dolar) kiralikaraba. com (75 bin TL) sozcu.com (27 bin dolar), reklam.net (40 bin TL) muhabbet.net (24 bin TL) yurtdisiturlari.com (20 bin TL) olarak sıralandı. 

Artık, alan adlarının da nakite döndürülebilir ve geliştirilebilir bir yatırım aracı olduğunun farkına varıldığını kaydeden Okan Yıldırım, hedefl erinin 2013 verilerini ikiye katlamak olduğunu söyledi. Yıldırım, büyümenin her yıl katlanarak devam edeceğini öngördüklerini ifade etti. 

KOBİ’lerden büyük ilgi 

İki yıl önce hayata geçirilen sitede, 10 bin’den 100 bin TL’ye kadar fiyatla alan adı satılıyor. Aktif Bank, Albayrak Holding, Çiçek Sepeti, Digiturk, Turgut Aydın Holding, Universal McCann, Hürriyet, Milliyet gibi Önde gelen birçok marka siteden alan adı satın alanlar arasında yer alıyor. Platformda hemen her bütçeye uygun 75 binin üzerinde alan adı müşteri bekliyor. Yıldırım, genç girişimcilerden holdinglere kadar 15 binden fazla alıcının siteye üye olduğunu, ancak bu profillerin çoğunlukla KOBİ’lerden oluştuğunu kaldetti. Yıldırım, “İşletmeler için iyi bir alan adına sahip olmak kritik bir önem taşıyor. Ben bunu işlek caddelerin birinde dükkan açmak istemeye benzetiyorum” dedi. 

Türkiye’de alan adı ticaretinin henüz emekleme aşamasında olduğunu anlatan Yıldırım, “Ülkemizde önemli alan adı yatırımcıları olmasına rağmen, bizim platformumuz açılana kadar Türkçe alan adlarının listelendiği bir paza ryeri yoktu. Dolayısıyla sektörün gelişmesinde öncülük yaptığımızı söylemek yanlış olmaz. Daha önceden alan adlarının satın alınabilir olduğunu bilmeyen bir çok firma, şu an müşterimiz olmuş durumda” diye konuştu.