Yaz geldi orman yangınları çoğaldı

Manisa ve Denizli'de çıkan orman yangınları kontrol altına alınırken Antalya'da çıkan yangının ise kundaklama olabileceği üzerinde duruluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENDİ - Manisa'nın Selendi ilçesinde çıkan orman yangınında 2 dekar meşelik alan zarar gördü. Yangın kontrol altına alındı. Denizli'nin Kale ilçesine bağlı Yenidere köyü yakınında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında 10 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.  Antalya'nın Gazipaşa ilçesi yakınlarında  çıkan orman yangınının ise kasıtlı olması şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Yangın kısmen kontrol altına alındı.

Denizli Kale ilçesine bağlı Yenidere köyü yakınlarında linyit kömürü ocaklarının bulunduğu Sarıarmut mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 10 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü belirtildi.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Yeşilyurt Köyü Kesmecik mevkindeki kızılçam ormanlarında bir kaç ayrı noktada başlayan ve yaklaşık 4 hektar alanda etkili olan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda kısmen kontrol altına alındı. Yeşilyurt Köyü'nde yaşayan yaklaşık 50 vatandaş da söndürme çalışmalarında yer aldı.

Öte yandan, birden fazla noktada başlayan yangında kasıt olması ihtimali nedeniyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, yaptığı açıklamada, bölgedeki yangının kısmen kontrol altına alındığını ve çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2 hafta önce de aynı bölgede ufak çapta bir yangın çıkmış ancak bir sonuç elde edememiştik. Bu yangının da yol boyunca 7-8 ayrı noktadan başlamış olması nedeniyle kasıt olmasından şüpheleniyoruz. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir