Yeni adresi belli oldu

2 gün önce CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, düzenlenen törenle Merkez Parti'ye katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamayla partisi CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz'in yeni adresi Merkez Parti oldu.

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, "Biz teşkilat olarak varız, biz artık Türk siyasi hayatında varız. Biz kamuoyunun vicdanı olan basında da varız" dedi. 

Karslı, Beşiktaş'taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen partiye katılım töreninde yaptığı konuşmada, bir sistemde bütün makamlardan en kıymetli olan şeyin ahlak, fazilet ve erdem olduğunu söyledi. 

Her makamın gelip geçici olduğunu kaydeden Karslı, "Biz yurt içinde ve yurt dışında milletin namına kimseyle anlaşmadık. Allah da şahit, sizler de şahit olun. Hiç kimseyle milletin namına, zıttına bir anlaşmamız yok. Biz, 'Önce Allah'a, sonra millete güvenerek iktidar olacağız' dedik" diye konuştu. 

Karslı, Merkez Parti'nin 7 Temmuz 2014'te kurulduğunu hatırlatarak, "Dilekçemizi verdiğimiz zaman bu siyasi ekip Allah'ın izniyle iktidar olur' demiştim. Türkiye'nin yüzde 70'inden fazla il ve ilçelerde teşkilatlandık" dedi. 

Sıfırdan bu noktaya geldiklerini vurgulayan Karslı, şöyle devam etti: 

"Biz teşkilat olarak varız, biz artık Türk siyasi hayatında varız. Biz kamuoyunun vicdanı olan basında da varız. Dolayısıyla, başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya bakarsak, başta 'İktidar olacağız' dediğimdeki birçok acaba sualinin ortadan kalktığını görürsünüz."  

Karslı, parti olarak yalan söylemeyeceklerine dair millete söz verdiklerini aktardı. 

Konuşmanın ardından törende parti teşkilatının tanıtımı yapıldı. 

Karslı daha sonra CHP'den istifa ederek partilerine katılan milletvekili Ercan Cengiz ile "Balık Ayhan" lakaplı Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiye parti rozetlerini taktı.  

Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı