Yeni trend: Evlilik turizmi

Antalyalı organizasyon şirketlerinin çabalarıyla son 5 yıldır adım adım ilerleyen evlilik turizmi sektörü, bu yıl otellerin çiftlere özel düğün ve balayı programı hazırlamasıyla turizm için önemli bir sektör haline geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Dünyada son dönemlerde evlenecek çiftler arasında popüler hale gelen evlilik turizmi, Türkiye'de de hızla gelişiyor. 

Alternatif turizm seçeneklerinden olan "evlilik turizmi" kapsamında Kore asıllı Kazak çift, Valeriy He ve Swetlana Li, Antalya'yı tercih etti. Evlilik turizmi sektöründe faaliyet gösteren bir organizasyon şirketi aracılığıyla Antalya'ya yaklaşık 100 akrabalarıyla gelen çift, hayallerindeki gibi plajda gerçekleştirilen nikah töreniyle birbirlerine "evet" diyerek hayatlarını birleştirdi. Çiftin nikahını, Rusya'da evlilik programı yapan Vadim Jdan kıydı.  

Beyaz güvercin uçurdular 

Beyaz güvercin uçuran ve üzerlerinden gül yaprakları yağdırılan çift, ilk danslarını da plajda yaptı. Çift, ardından deniz üzerine kurulan iskelede uzun süre eğlendi.  

Damat Valeriy He  yaptığı açıklamada, Antalya'nın plajları ve deniziyle dünyanın en güzel kentlerinden olduğunu söyledi. Kız arkadaşıyla çeşitli kentleri araştırdıkları sırada fark ettikleri Antalya'ya hayran kaldıklarını kaydeden He, "Burada hayalimizdeki, rüyalarımızdaki düğünü yaptık. Çok mutluyuz. Bundan sonra Antalya'ya tatil için geleceğiz" dedi. 

"Sektöre geç girdik ancak hızlı ilerliyoruz" 

Uluslararası evlilik organizasyonları yapan Wedding City Antalya Şirketi'nin Genel Müdürü Gülseren Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 5 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım ve altyapı çalışmaları yaptıklarını belirtti. 

Dünyadaki bini aşkın turizm acentesiyle anlaştıklarını kaydeden Özdemir, Antalya'nın doğal güzellikleri ile rakip kentlerden daha şanslı olduğunu ve evlenecek çiftlerin hayallerindeki düğün için Antalya'yı tercih ettiğini vurguladı. 

İran, Rusya ve Kazakistan'dan çiftler geliyor 

Evlilik turizminin, güneş, kum ve deniz turizmi arasında sıkışan Antalya için önemli bir alternatif oluşturduğuna dikkati çeken Özdemir, "Evlilik turizmi, turizme yeni bir soluk getirdi. İran, Rusya ve Kazakistan'dan yoğun talepler alıyoruz. Hint pazarına da yavaş yavaş girmeye başladık. Evlilik için çiftler ciddi bütçeler ayırıyor. Bu sektörle gelen turistler, daha fazla döviz bırakıyor. Burada çektirdiği fotoğrafları, düğününü ömrü boyunca çevresine aktaracak ve Antalya'nın reklamı olacak" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir