'Yeni Türkiye sinmiş, silinmiş bir ülkedir'

Parti genel merkezinde konuşan MHP lideri Bahçeli, "62.Hükümet gelip geçici olduğu kadar bağımlı, tutsak, havası inik, başı eğiktir" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Davutoğlu, yeni Türkiye'ye öyle anlamlar yüklemiş, öyle değerler atfetmiştir ki, bu konuda sahibini bile solda sıfır bırakmıştır. Davutoğlu diyor ki; yeni Türkiye, büyümüş, kalkınmış ve güçlü bir Türkiye'dir. Biz diyoruz ki; yeni Türkiye küçülmüş, sinmiş, silinmiş, sömürülmüş, zayıf bir ülkedir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, "Başbakan Davutoğlu, yeni Türkiye'ye öyle anlamlar yüklemiş, öyle değerler atfetmiştir ki, bu konuda sahibini bile solda sıfır bırakmıştır. Davutoğlu diyor ki; yeni Türkiye, büyümüş, kalkınmış ve güçlü bir Türkiye'dir. Biz diyoruz ki; yeni Türkiye küçülmüş, sinmiş, silinmiş, sömürülmüş, zayıf bir ülkedir" diye konuştu.

Bahçeli, "Ne üzücüdür ki, Türkiye hayatın her alanında gerilemekte ve tökezlemektedir. Sürekli ertelenen, ertelendikçe büyüyen, büyüdükçe içinden çıkılmaz hal alan derin ve köklü sorunlar ülkemizi ciddi şekilde tehdit etmektedir. İstikrar ve güvenliğimiz hükümet kaynaklı ihmalkârlığın, vizyonsuzluğun, hedefsizliğin kurbanıdır. Ülkemiz vahim, vahim olduğu kadar da ölçüsüz, ilkesiz, yönsüz, yolsuz ve kontrolsüz bir sürecin tüm ağırlığını yaşamaktadır. AKP'nin yönetim ve boyunduruğu altında geçen uzun yıllar kayıp, hüsran, israf, acı, afet, yenilgi ve acziyet olarak hafızalardadır. Türkiye alarm vermektedir. Aradığımız, arzuladığımız ve umut ettiğimiz huzurlu ve güzel günlerden en ufak iz ve eser yoktur. Dirliğimiz son nefesini vermek üzeredir. Kardeşliğimiz ağır yaralıdır. Ekonomik refah, sosyal adalet, siyasi denge hiç olmadığı kadar karmaşık ve karanlıktır.  Türkiye'nin içine sürüklendiği bunalım ve buhran döngüsü ufkumuzu kapatmakta, istikbalimizi riske sokmaktadır. Düzenlediğimiz bugünkü basın toplantısında işte böylesi kaygı verici ve kırılgan bir ülke tablosunu ana hatlarıyla değerlendirip görüş ve yorumlarımı sizlerle paylaşmayı düşünüyorum" dedi.

Bahçeli, "Parti olarak, milletimizin sıkıntı ve sorunlarının tahammül ve dayanma eşiğini çoktan geçtiğini düşünüyoruz. Yeni diye sunulan, yeni diye yutturulmaya, yeni imajıyla yedirilmeye çalışılan her şeyin yeğni ve yenilgi olduğunu ibretle görüyoruz. Anlaşılan odur ki, ihanetin yeni bir dalgası, çözülmenin yeni bir fazı, bölücülüğün yepyeni bir furyası düne eklemlenerek, düne iliştirilerek ilerletilecektir. Bildiğiniz gibi, 10 Ağustos Cumhurbaşkanı Seçimi'nin toz bulutu altında halef-selef Cumhurbaşkanları arasında devir-teslim işlemi tamamlanmıştır. Seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan hukuki nitelikli haklı eleştiri ve tartışmaların gölgesinde koltuğuna oturmuş, görevine başlamıştır. Müteakiben AKP'nin 5'inci, Türkiye Cumhuriyeti'nin 62'inci Hükümeti Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Başkanlığında 29 Ağustos 2014 günü kurulmuştur. Başbakan Davutoğlu, Hükümet Programı'nı 1 Eylül 2014 günü TBMM'nde okumuştur. Hükümetin tam manasıyla göreve başlayabilmesi için gerekli olan güven oylaması bugün yapılmış ve 62'inci Hükümet TBMM'nden vizeyi almıştır. Normal tarihi 7 Haziran 2015 olan 25.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'ne kadar Türkiye'nin siyasi sorumluluğu bu Hükümet'in omuzlarında olacaktır" diye konuştu.

"62. Hükümet'in başı eğiktir"

"Yeni AKP Hükümeti'nin niyet, mizaç ve maksadı baştan sorunlu, baştan hasarlıdır" diyen Bahçeli, şunları söyledi; "Çünkü bu Hükümet'in ipleri hala Erdoğan'ın elindedir. Çünkü bu Hükümet Erdoğan'a zimmetlenmiştir. 62.Hükümet gelip geçici olduğu kadar bağımlı, tutsak, havası inik, başı eğiktir. 62.Hükümet icazetle tesis, pazarlıklarla tezahür, karşılıklı menfaatlerle tecelli etmiş siyasi bir kukladır. Bu Hükümeti, özellikle bir önceki Erdoğan Hükümeti'nden ayıran, farklılaştıran, özel kılan hiçbir yan yoktur. Yaygın kanı ve kabule göre; 62'inci Hükümet'in program, söylem, eylem ve hedefleri Çankaya'da belirlenmiş, Çankaya'dan dikte edilmiştir. Bizim de düşüncemiz bu yöndedir. Yeni Hükümet Programı'nın ana yörüngesi 61'inci Hükümetinkine sabitlenmiş ve çivilenmiştir. Ahmet Davutoğlu Çankaya'nın Başmabeyincisi olmaya peşinen rıza göstermiş, komutla ve kumandayla hareket eden Başçuhadarlık vazifesini gönüllüce kabullenmiştir. Bu, Türk milleti adına üzüntü duyduğumuz bir durumdur. Elbette 62'inci Hükümet'in ne getirip ne götüreceğini zaman içinde görmek mümkün olacaktır. Biz önyargısız, iyi niyetle, içtenlikle ve samimiyetle Hükümet'in başarılı olmasını ister ve bunu dileriz. Fakat ilk düğmesi yanlış iliklenen, ilk adımı yanlış atılan, baştan aşağıya Erdoğan'ın siyasi dürtülerine teslim olan, Türkiye'nin asıl ve gerçek sorunlarına yabancı duran bir Hükümet'ten çok şey beklemenin de zaman kaybı olacağına yürekten inanırız."

"Dinlemekte zorluk çeken varsa bize başvursun"

MHP'lilerin izlendiği ve dinlenildiği iddiaları anımsatılarak, bununla ilgili girişimleri olup olmayacağının sorulması üzerine, Bahçeli, bugüne kadar müracatlarına hiçbir cevap verilmediğini ve son günlerde konunun bir gazetede gündeme getirildiğini söyledi.

Bahçeli, "MHP, her tarafa açık olandır. Dinlemekte zorluk çeken varsa bize başvursun, biz gereken cevabı veririz" dedi.

"Partinizi de 'paralel yapının' dinlediği söyleniyor. Bu konuda bir yorumunuz olacak mı?" sorusuna ise Bahçeli, "Bunların hepsinin açıklığa kavuşması lazım. Paralel yapı üzerinde 'İnine kadar ineceklerini' söylüyorlar. Eğer bu ine kadar inerken kendilerini bulmazlar, bize de rast gelirlerse haberimiz olsun" diye yanıt verdi.

"Öğretmen atamalarının acil olduğunu söylediniz. Meclis olağanüstü toplantıya çağrılıyor. Fakat Torba Kanun'a ciddi bir muhalefetiniz de var parti olarak. Bu çalışmalara destek olacağınız anlamına mı geliyor?" sorusu üzerine Bahçeli, "Evet bu konuda daha önce Meclis tatile girmeden evvel verilmiş sözümüz de vardır. Şayet Soma ve öğretmen konusu geldiğinde biz gerekli yardımı yapacağımızı ifade ettik" diye konuştu.

"Fettullah Gülen'in Türkiye'ye dönmesinde yarar var"

Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, "Bunu çok daha önceden ben ifade ettim. Sayın Fethullah Gülen Bey'in, Türkiye'ye gelmesi ve bugünkü siyasi iktidarla 10 yıllık beraberliğinin yüzleşmesini yapmasında yarar vardır. Eğer Fethullah Gülen, gelme kararını alır, Esenboğa'ya indiği gün, yeni uçakla Cumhurbaşkanı'nın nereye gideceğini de merak ediyorum" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
MHP