Yeni üyeler pazartesi belirlenecek

Adalet bakanı Bozdağ, HSYK'nın yeni üyelerinin pazartesi günü belirleneceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Beklenen yargı paketinin onaylanmasının ardından gözler yeni seçilecek HSYK üyelerine çevrildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yeni üyelerinin Pazartesi günü belirleneceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bozdağ, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni yargı paketini onayladığını hatırlatan gazetecilerin soruları üzerine, “HSYK Pazartesi günü toplanacak” dedi.

Bozdağ, “HSYK yeni üyelerini belirlemek üzere Pazartesi toplanacak. Yeni üyelerini de seçmiş olacak” diye konuştu.  

Yargı paketiyle yargıtay'a 129, Danıştay'a 39 yeni üye kadrosu verilmişti. Yürürlüğe giren yasa ile birlikte; daire sayıları da Yargıtay'da 38'den 46'ya Danıştay'da ise 15'ten 17'ye çıkartılmıştı. Pazartesi günü yapılacak toplantıda, Yargıtay için 129 üyenin tamamını HSYK belirleyecek. Danıştay  için ise 39 üyenin dörtte birini Cumhurbaşkanı doğrudan atacayak geri kalan üyeleri HSYK seçecek.

Fuat Avni dedikoducu

Adalet Bakanı, "fuat avni hesabıyla twitter hesabından cemaaeti yönelik operasyon yapılacağına" ilişkin iddiaların  sorulması üzerine de, "Onu iftira yapanlara sorun. Bir dedikoducuya herkes inanıyor" sözleriyle karşılık verdi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir