Yeniden yapılandırma için son 3 iş günü!

Kamuya olan borçlarının yapılandırılması için verilen süre 1 Aralık Pazartesi günü sona eriyor. Düzenleme için kasım ayının ilk haftasına kadar 1 milyon 655 bin kişi başvurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) Torba Yasa olarak bilinen, Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun uyarınca vatandaşların kamuya borçlarının yapılandırılması için verilen süre 1 Aralık’ta doluyor. Başka bir ifadeyle borçların yeniden yapılandırılması için bugün dahil sadece üç iş günü kaldı. Vergi, prim ve para cezaları gibi kamunun bir çok alacağına yeniden yapılandırma imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için başvuru süresi doluyor. 

Yasalaşma aşaması tartışmalı geçen Torba Yasa için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in verdiği bilgilere göre kasım ayının ilk haftasına kadar 1 milyon 655 bin kişi başvurdu. Başvurular soncunda vatandaşların 16.3 milyar liralık borcu yeniden yapılandırma kapsamına alındı. Torba Yasa yürürlüğe girdikten sonra Maliye Bakanlığı kamuya borcu olan yaklaşık 5 milyon vatandaşa mektup göndererek, yapılandırma için uyarıda bulunda. Ayrıca çeşitli borçlar için de yine mükelleflere SMS gönderildi. 

18 takside bölünebiliyor 

Kanun kapsamında; vergi cezaları, idari para cezaları, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, belediyelerin su abonelerinden su kullanımından kaynaklanan alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları, araç muayene geciktirme cezaları, 2014 yılı nisan ayı ve önceki aylara ilişkin ödenmemiş olan sigorta primi, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi borçları yeniden yapılandırılıyor. Borçları yeniden yapılandırılanlar bunları 18 eşit taksitle 36 aya kadar ödeyebilecek. Vadeli ödemelerde seçilen vade tipine göre vade farkı uygulanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir