YHT, bir hafta ücretsiz

Yüksek Hızlı Tren'de normal bilet fiyatının 70 TL olacağını açıklayan Başbakan Erdoğan, YHT'den 1 hafta boyunca ücretsiz faydalanacağını müjdeledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yüksek Hızlı Tren (YHT), bugün ilk seferini yaptı. Başbakan Erdoğan ile bakanların  katıldığı seferde ufak bir arıza yaşanırken sefer Pendik'te son buldu.

Pendik'te halka hitap eden ve resmi açılışı yapan Başbakan Erdoğan, YHT bilet fiyatlarını da açıkladı.

Buna göre;

Normal bilet: 70 lira

7 yaş altı: Ücretiz

7-12 yaş arası: 35 lira

65 yaş üzeri: 35 lira

Öğrenci: 55 lira

Başbakan Erdoğan, YHT'nin seferlerine pazar yani arife günü başlayacağını ve 1 hafta boyunca vatandaşların ücretsiz faydalanacağını açıkladı.

Hattın testlerinin ve sertifikasyon süreçlerinin tamamlandığını, yarından itibaren de Ankara ile İstanbul arasında karşılıklı seferlerin başlayacağını dile getiren Erdoğan, "Kardeşlerim, ilk etapta günde 12 sefer olacak. Zamanla, sefer sayıları artacak. İstanbul Ankara arası yolculuk 3,5 saat. İstanbul İzmit arası 42 dakika, İstanbul-Sakarya arası 1 saat 9 dakika, İstanbul-Eskişehir arası 2 saat 20 dakika sürecek. Önümüzdeki yıl da Yüksek Hızlı Tren'le Marmaray'ı inşallah birleştiriyoruz. Böylece Pendik'ten Ayrılıkçeşme'ye, oradan karşıya, Halkalı'ya kadar aynı sistemle yolculuk yapılabilecek. Bunun için arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyor" diye konuştu. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir