Yılda 3 milyar lirayı israf ediyoruz

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Kişi başı günlük 40 gram ekmek israf ediliyor. Ekmek israfını önlemek için çok yönlü çalışmaların yapılması gerekiyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kişi başı günlük 40 gram ekmeğin israf edildiğini belirterek, ekmek israfını önlemek için çok yönlü çalışmaların yapılması gerektiğini bildirdi. 

Ekonomik değeri 3 milyar lira

Palandöken, yazılı açıklamasında, yıllık israf edilen ekmeğin ekonomik değerinin 3 milyar lirayı aştığını ifade etti. 

Ekmek israfını önlemek için çok yönlü çalışmaların yapılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, kamu spotlarının israfın önlenmesi bakımından önemli katkı sağladığına dikkati çekti. 

Palandöken, kişi başı günlük 40 gram ekmeğin israf edildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Toplum olarak israf önlemek için bayat ekmekleri peksimet ve birçok tatlının ana maddesi olarak kullanırsak bu israf yarı yarıya kadar düşer. Bir yılda israf edilen ekmeğin parasal karşılığı ile 5 kişilik 208 bin aile bir yıl boyunca yoksulluk sınırında geçinebilmekte, 324 bin asgari ücretli kişi bir yıl boyunca maaş alabilmekte, 900 bin öğrenciye 10 ay süreyle 300'er lira burs verilebilmekte, 100 yataklı 160 hastane, yıllık 500 bin yolcu kapasiteli 35 havaalanı, 16 derslikli bin okul, 300 öğrenci kapasiteli 500 yurt, bin kilometrelik bölünmüş yol gibi hizmetlerden herhangi biri yapılabilmektedir. İsraf azalırsa yurt dışından geçen yıl yapılan 250 milyon dolarlık buğday ithalatı da düşer. Bir yılda israf edilen ekmek ülkemizin 30 günlük ihtiyacı kadardır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir