Yirmi yıl, binlerce şarkı, tek bir aşk

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uygar Şirin’in yıllara yayılan bir aşk hikâyesi anlattığı “Karışık Kaset” romanından uyarlanan aynı adlı film, sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. “Herkesin söylenmemiş bir aşk şarkısı vardır” sloganıyla tanıtılan filmin yönetmen koltuğunda, senaryoyu Mert Atalay ile birlikte yazan Tunç Şahin var. 

Başrollerini yeni kuşağın sevilen oyuncularından Özge Özpirinçci ve Sarp Apak’ın oynadığı “Karışık Kaset”, bir ilk aşk hikâyesi. Müzik sevdalısı bir babanın, müzik sevdalısı oğlu olan Ulaş, İrem’e olan aşkını bir karışık kasetle ilan etmek istiyor. Ama bu ilân-ı aşk ancak 10 yıl sonra gerçekleşiyor. Unutulmaz pop müzik şarkılarının eşliğinde başlayan tutkulu aşk, yine o şarkılar sayesinde yeniden ateşleniyor. Ulaş hayatına müzik yazarı olarak devam etmeye çalıştığı bir zamanda İrem’le tekrar karşınca hayatındaki eksikliğin tamamlandığını hissediyor. “Karışık Kaset”, Sarp Apak ve Özge Özpirinçci’nin bir aşk filmindeki ilk başrolleri. Ulaş’ın annesi ve babasını oynayan deneyimli oyuncular Bülent Emin Yarar ve Sevinç Erbulak performanslarıyla dikkat çekerken, çocuk oyuncular Ulaşcan Kutlu ve Aslıhan Kapanşahin de isimlerini sinemaseverlere öğretiyorlar. Karışık Kaset’in çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi.

Sevilen romandan beyaz perdeye... 

“Karışık Kaset” filmine kaynaklık eden aynı adlı roman, Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle rafl arda bulunabiliyor. Kitabın yazarı Uygar Şirin, aynı zamanda bir sinema eleştirmeni. 1972 doğumlu Şirin, 1996’da çekilen “Karışık Pizza”nın senaristlerinden biri. “Anne Tut Elimi” adlı ilk romanını 2004 yılında yayınlayan Uygar Şirin’in “Büyük Deniz Yükseliyor” isimli bir kitabı daha var. “Karışık Kaset” hem ele aldığı naif aşk hikâyesi, hem de Mazhar Fuat Özkan’dan Sezen Aksu’ya popüler müziğimizin sevilen isimlerinin şarkılarından beslenen yapısıyla, yazarın en beğeni toplayan yapıtı oldu.