‘Yırtıcı Fikirler’i olan girişimciler G3 Forum’da Acun’u dinleyecek

Girişimci adaylarına 90 mentorle aynı masada oturup konuşma imkanı sunan G3 Forum’un bu yılki teması Yırtıcı Fikirler. Forumun kapanışını Acun Ilıcalı yapacak. Ali Sabancı, “Doğru isim çünkü girişimcilik önündeki tüm bahaneleri çürütüyor” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÖZLEM ERMİŞ BEYHAN 

İSTANBUL - G3 Forum, bu yıl doğadan esinlenerek girişimci ve girişimci adaylarının ‘Yırtıcı Fikirler’ini, kurt, kaplan, şahin ve baykuş temasıyla 18 Kasım’da iş dünyasından, sivil toplum temsilcilerine kadar birçok uzmanla bir araya getirecek. Uluslararası Girişimcilik Merkezi UGM, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle İstanbul Suada’da gerçekleştirilecek. 

90 mentordan birebir tüyo alma imkanı 

G3 Forum Danışma Kurulu, 18 Kasım’da gerçekleştirilecek organizasyon öncesi, bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, “Katılımcılara, bu yıl 90 kişilik mentor grubuyla geniş bir iletişim ağı oluşturma imkanı sağladık. İnteraktif yuvarlak masalarda 10 kişilik gruplar, 15 dakika arayla konularında uzman mentorlardan bilgi alacakİstediği soruyu sorabilecek” dedi. Yılmaz, “Sabah gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantılarından sonra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde, Türkiye Ekonomisi 2023 vizyonu çerçevesinde girişimciliğin öngörülen rolünü tartışacak. Kapanış bölümünde ise başarılı girişimci Acun Ilıcalı, iş hayatındaki tecrübelerini genç girişimcilerle paylaşacak ve soruları yanıtlayacak” dedi. Ali Sabancı ise “Türkiye’de bir yandan yüksek oktavlı çok güzel şeyler, bir yandan da yüksek oktavlı çok kötü şeyler oluyor. Girişimciliğe desteğe psikolojik olarak ihtiyacı var bu ülkenin” saptaması yaptı. Sabancı, Türkiye’de her yıl 800 bin gencin iş aradığını, bunların iş bulamaması halinde sorunun patlamaya hazır bomba haline geldiğini vurguladı. Ali Sabancı girişimciliğin bir ekosistem işi olduğunu, tüm tarafların bu ekosisteme katkıda bulunması gerektiğini belirterek, “Eğer girişimci bir ortam yaratırsak ileride burada bir skype çıkarsa fark edebiliriz. 5 yıl öncesine göre Türkiye girişimcilik açısından finansmandan desteğe çok daha iyi imkanlara sahip. 2009’da Türk halkının yüzde 6’sı kendini girişimci olarak tanımlıyordu. Bugün bu oran yüzde 12” dedi. 

Silikon Vadisi’nde ofis açıp fikir götürecek 

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ise Silikon Vadisi’nde bir ofis açıp, buradaki fikirleri oraya götürüp sunmak için ortam sağlamayı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ise girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı hedeflediklerini söyledi. 

 'Neden Acun?' 

Ali Sabancı “Girişimcilik lafını Ankara’da daha sık duymaya başladım” derken, “Neden Acun Ilıcalı” sorusunu şöyle yanıtladı: “Biz Silikon Vadisi’nde başarılı olmuş bir girişimcimizi de konuşmacı olarak seçebilirdik. Ama girişimci adayları zaten önlerinde çok engel olduğunu düşünüyor. Acun’u “O bile yapabilmişse” diyebilmeleri için çağırdık, 17 yıl önce onların bugün olduğu gibi hiçbir şeyi olmayan bir insanın bu noktaya gelebildiğinin bir kanıtı olarak çağırdık.” 

7 bin genç girişimci 

TOBB Kadın ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak yıl içinde 780 etkinlik gerçekleştirdiklerini vurgulayan TOBB Girişimcilik Daire Başkanı Cihat Alagöz, “G3 Forum, yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizin zirvesi” dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir