YÖREX'e 100 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor

Türkiye'nin farklı bölgelerinden 325 katılımcının yöresel ürünlerini sergilediği 5. Yöresel Ürünler Fuarı'na 100 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi hedefleniliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) vatandaşlar ilgi gösteriyor. 

Edirne'den Kars'a, Gaziantep'ten Bursa'ya kadar birçok ilin yöresel ürünlerinin sergilendiği ve Antalya EXPO Center'daki fuarı, ikinci gününde çok sayıda kişi ziyaret etti. 

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, fuarla deforme olan tüketim alışkanlıklarını değiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Fuarda Anadolu'nun 12 bin yıllık el emeği ürünlerinin en iyi şekilde tanıtıldığını dile getirerek, kırsal kesimdeki yöresel ürünleri yeniden canlandırmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Fuarı 100 bini aşkın kişinin ziyaret etmesini beklediklerini anlatan Çandır, "Fuara katılımdan memnunuz. Antalyalılar, fuara büyük ilgi gösteriyor. Yöresel ürünlerin ticari değerleri ve hacmi, bu tür fuarlarla yükseliyor. Bu ürünlere ilginin artmasıyla yörelerdeki istihdam da güçlenecektir" dedi. 

26 Ekim'e kadar açık kalacak fuarda 62 il ile KKTC'nin yerel ürünleri sergileniyor. 113 stantta 325 katılımcının yer aldığı fuarda 110 oda ve borsa, 9 kalkınma ajansı, 51 kurum ve 155 firma bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir