'Yüce Divan oylaması'yla ilgili ilk açıklama!

Başbakan Davutoğlu, TBMM’de gerçekleştirilen Yüce Divan oylamasında bazı AKP milletvekillerinin aleyhte oy kullanmasıyla ilgili, “Aslında bu bizim yasal sürece saygı duyduğumuzu göstermektedir.Hiçbir milletvekilimize baskı ve yönlendirme olmamıştır” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere’ye resmi bir ziyarette bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı.
Davutoğlu, dün TBMM’de gerçekleştirilen Yüce Divan oylamasında bazı AKP milletvekillerinin aleyhte oy kullanmasıyla ilgili olarak “Aslında bu bizim yasal sürece saygı duyduğumuzu göstermektedir.. Hiçbir milletvekilimize baskı ve yönlendirme olmamıştır” dedi. Davutoğlu, herkesin hukuki sonuca saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, muhalefetin tutumuna yönelik ise, "Muhalefet blok olarak oy vermişse bu şu anlama gelir, ya bir grup kararı var ki bu yasal değildir ya da bir baskı var ki bu da bu sürecin ruhuna, özüne aykırıdır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, 4 eski bakanla ilgili Genel Kurul'da yapılan Yüce Divan görüşmesinde oy kullanmak üzere vekaletini vermesi konusundaki eleştirilere de, "Bu ziyaretle Genel Kurul oylaması arasında bağ kurmak herhangi bir şekilde anlam taşıyan bir husus değil" diyerek yanıt verdi.

İngiltere’de yaptığı temaslara da değinen Davutoğlu, “Son derece olumlu görüşmeler gerçekleştirdik. Avrupa Birliği ile Suriye başta olmak üzere uluslararası sorunları ele aldık” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir