Yüksekova'da 2 okul daha yakıldı!

Yüksekova'da, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları, 2 okulu yaktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları, 2 okulu ateşe verdi.

İlçenin Esenyurt Mahallesi'nde, Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un mühürlenmesini bahane eden yüzleri kapalı gruplar, gece geç saatlerde ilçe merkezinde güvenliği sağlayan polis araçlarına taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan terör örgütü yandaşları, bazı yolları trafiğe kapattı. Farklı mahallelerde bulunan Cumhuriyet ve Gazi orta okullarının kapılarını kırarak içeri giren eylemciler, öğretmen odaları, ana sınıfları ve derslikleri molotofkokteyli atarak yaktı.

Göstericiler, Gazi Orta Okulunun  kazan dairesinde bulunan kalorifer tesisatı ve jeneratörü de ateşe verdi. Okullardaki yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonrası söndürüldü.

Okulların kullanılamaz hale geldiği olayın ardından geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir