Yunan halkı hayatından memnun değil

Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, Yunan halkının büyük bölümünün yaşam koşullarından memnun olmadığını gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, Yunan halkının büyük bölümünün kendini baskı altında hissettiğini ve yaşam koşullarından memnun olmadığını ortaya koydu. 

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından yapılan ankete göre, katılımcıların yüzde 70'i ülkede iş ve yaşam koşullarının hiç iyi olmadığı görüşünü paylaştı. Ankete katılanların yüzde 82'si maddi ve manevi olarak kendini büyük baskı altında hissettiğini söyledi. 

Araştırmada ayrıca, ülkenin yönetimiyle ilgili soruları yanıtlayan katılımcıların yüzde 45'i siyasi rejime güvenmediğini, yüzde 50'si de "gelecek bir yıl içinde ülke ekonomisinin daha da kötü olacağını" ifade etti. Maddi geliri ortalama yoksulluk sınırında ya da altında bulunanların yüzde 7,8'i ise son bir ay içinde hayal kırıklığı yaşadığını ve depresyon geçirdiğini belirtti. 

En mutsuz halk 

AB'nin istatistik birimi Eurobarometre tarafından yapılan bir araştırma da Yunan halkının 36 Avrupa ülkesi arasında "en mutsuz halk" olduğunu gösterdi. 

Yunan medyasına yansıyan haberlerde, halkın büyük bölümü "yaşam koşullarından memnun olmadığı ve hayattan hiçbir tat almadığını" söyledi. Eurobarometre yoklamasında, Avrupa'da en mutlu halk olarak İzlandalıların birinci sırada yer aldığı, ikinci sırayı ise Danimarkalılar ve Norveçlilerin paylaştığı belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir