'Yüreği yanmayan var mı?'

CHP'li Hurşit Güneş Meclis'te Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden Esma ile Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarını gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, 62'nci hükümetin programına ilişkin oturumda bir konuşma yaptı. Güneş, konuşması sırasında Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden Esma el-Bilteci ile Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğraflarını gösterdi.

Güneş, insanlar arasında ayrım yapmadıklarını kaydederek şunları söyledi; 

"Devlet, tüm vatandaşlarına eşit davranmalıdır. 14 Ağustos 2013. Mısır'da Adeviyye Meydanı'nda 17 yaşında bir fidan. Esma el-Bilteci. Darbe karşıtı gösterilerde, güvenlik güçleri tarafından keskin nişancılar marifetiyle yaralanıyor. Ameliyata girdi sağ çıkamadı. Bu Meclis'te bu fidana yüreği yanmayan var mı? 2 Haziran 2013. Eskişehir'de Sanayi Sokok'ta 19 yaşında bir fidan Ali İsmail Korkmaz. Gezi Parkı eylemlerinde sivil polisler onu öldüresiye dövüyorlar. 38 gün sonra yaşamını yitiriyor. Bu memlekette, bu Parlamento'da Ali İsmail Korkmaz'a yüreği yanmayan var mı? Varsa, Sıratı Mustakîm'den geçerken onun ifadesini verirsiniz. Bizim için Alevi Sünni farkı yoktur. Bizim için Müslüman, gayri müslüman farkı yoktur. Ne yazıktır ki bir ülkede bir başbakan 'Reyhanlı'da 53 Sunni yurttaşımız şehit edildi' demiştir. Böyle bir ayrımcılıktan dolayı ben büyük utanç duydum." 

Bu konularda ilginizi çekebilir