Yurt dışı üretici fiyatları nisanda düştü

Yurt dışı üretici fiyat endeksi nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3.21 oranında düştü. En büyük düşüş yüzde 10.97 ile mobilya hariç ağaç ve mantar ürünlerinde görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) nisanda bir önceki aya göre yüzde 3,21 düşerken, yıllık bazda ise yüzde 19,20 arttı. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. 

Buna göre, YD-ÜFE nisanda bir önceki aya göre yüzde 3,21 düşüş, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 2,59, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,20 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13,76 artış gösterdi. 

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri incelendiğinde madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 2,91, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 3,21 düşüş görüldü. 

En yüksek aylık düşüş ağaç ve mantar ürünlerinde

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; yüzde 10,97 ile mobilya hariç ağaç ve mantar ürünleri, yüzde 4,73 ile diğer mamül eşyalar, ve kauçuk ve plastik ürünler alt sektörleridir. Buna karşılık bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler yüzde 0,77, temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları  yüzde 1,18, deri ve ilgili ürünler yüzde 1,47 ile bir önceki aya göre endekslerin en az düşüş gösterdiği alt sektörler oldu. 

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, nisanda en fazla aylık düşüş sermaye malında, en fazla yıllık artış ise dayanıksız tüketim malında gerçekleşti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir