Yurtdışı fuar organizasyonlarına ilişkin düzenleme

Türk katılımcı sayısının toplam katılımcı sayısına oranının yüzde 70'in üzerinde olması halinde aynı fuara bir sonraki takvim yılı için milli katılım organizasyonu düzenlenmesi izni verilmeyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli katılım organizasyonu düzenlenen fuarda Türk katılımcı sayısının toplam katılımcı sayısına oranının yüzde 70'in üzerinde olması halinde aynı fuara bir sonraki takvim yılı için milli katılım organizasyonu düzenlenmesi izni verilmeyecek.  

Ekonomi Bakanlığının "Yurt Dışında Fuar Düzenlenmesine ve Değerlendirilmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bir sonraki takvim yılında aynı fuarın milli katılım organizasyonu için aynı organizatöre izin verilebilmesine imkan tanıyan asgari katılımcı sayısı 30'dan 10'a düşürüldü.

Milli Katılım organizasyonu düzenlenen fuarda Türk katılımcı sayısının toplam katılımcı sayısına oranının yüzde 70'in üzerinde olması halinde aynı fuara bir sonraki takvim yılı için Milli Katılım organizasyonu düzenlenmesi izni verilmeyecek.

Yabancı firmaların katıldığı sektörel fuarlar 

Yabancı firma katılımlı sektörel fuarların 20'den daha az katılımcı ile gerçekleştirilmesi veya yabancı katılımcı sayısının toplam katılımcı sayısının yüzde 20'sinden az olması halinde, aynı organizatöre bir sonraki takvim yılında aynı ülke ve sektörde yabancı firma katılımlı sektörel fuar düzenleme izni verilmeyecek.

Gerek Türk katılımcı gerekse yabancı katılımcı sayısı ile ilgili asgari oranların gerçekleşmemesi halinde organizatör, en az 3 en fazla 12 ay olmak üzere Bakanlıkça belirlenecek süre içerisinde milli katılım organizasyonu ve yabancı firma katılımlı sektörel fuar düzenleme başvurusunda bulunamayacak.

Bakanlığın uygun görüşü alınmaksızın yurt dışı fuar organizasyonunun gerçekleştirilmemesi durumunda, söz konusu organizatör, aynı sürelerde başvuru imkanından yoksun kalacak.

Fuar puanı 50'nin altında olan yurt dışı fuar organizasyonlarının düzenlenmesi için, aynı organizatöre bir sonraki takvim yılında izin verilmeyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir