AGÜ'lü öğrenciler birinci oldu

"Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması AGÜ'lü öğrencilere birincilik getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Rönesans Holding'in üniversite öğrencilerine "sürdürülebilirlik" kültürünün kazandırılması amacıyla gelenekselleştirdiği "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasının üçüncüsünde ödül alanlar belli oldu. Geleceği tasarlayan gençleri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma, mimarlık ve mühendislik olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. Yarışmada ödül alanların yanı sıra, kazananlar holding bünyesinde staj yapma imkanına sahip olacak.

133 farklı üniversiteden, 3 binden fazla öğrencinin başvurduğu yarışmaya Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğrencilerinin ekip olarak hazırladıkları sürdürülebilir inşaat yönetim projesi, mühendislik kategorisinde rakiplerini geride bırakarak, önce finale kalan 8 proje arasına girmeyi başardı. Daha sonra proje seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede birinci seçildi.

AGÜ'den Mimarlık Bölümü öğrencileri Banu Başyiğit, Halil İbrahim Çatak ile İnşaat Mühendisliği öğrencileri Merve Sönmez, Hüseyin İlcan ve Zafer Yılmaz ekip olarak katıldıkları yarışmada, 20 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

"Ödül alanlara staj imkanı sağlanacak"

Mobilizasyon , parsel yerleşimi ve sürdürülebilirlik başlıklarını ele alarak, güneş ışığından faydalanma, rüzgar, zemin, yeşil alan sürekliliği, sosyal ve fiziksel çevre nitelikleri gibi konuları içeren projeleriyle birinci olan AGÜ öğrencileri ayrıca Rönesans Holding'de staj yapma imkanı da elde etti. Sürdürülebilirlik kavramını iş yapış modelinin temeline yerleştirmeyi hedefleyen Rönesans Holding çevresel, ekonomik ve sosyal ilkelerin örnek alındığı öğrenci fikir yarışmasında Türkiye'de sürdürülebilir iş yapım yöntemlerinin geliştirilmesi ve bu kültürün geleceği inşa edecek gençlere de aktarmayı amaçlıyor.