Aycan Mermer, Asya'da yeni pazarlar ile ihracatı artırmak istiyor

Aycan Mermer, bu yıl Asya ülkelerine yönelerek, yeni pazarlar ile ihracatı artırmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Mermer ve traverten üreten Aycan Mermer, 2015 yılında yatırımna başladığı ikinci üretim tesisini 2016'da tamamladı. Bugün itibarıyla aylık 20 bin metrekarelik üretim kapasitelerinin bulunduğunu belirten Aycan Mermer Dış Ticaret Müdürü İlker Ergün, "Tedarikçisi olduğumuz firmaların taleplerini rarahtlıkla karşılayabilecek kapasiteye ulaştık. Artık plaka silim ve fırınlama işlemlerini kendi bünyemizde yapıyoruz. Ayrıca yeni stok sahamızı da tamamladık. Böylece yüksek miktarda malzeme stoku yapabileceğiz" dedi. Üretimin yüzde 80'ini ihraç ettiklerini kaydeden Ergün, 21 ülkeye ürün gönderdiklerini söyledi. Ergün, bu yıl Asya ülkelerine yönelerek, yeni pazarlar ile ihracatı artırmak istediklerini vurguladı.

Mısır, Arjantin, Suudi Arabistan, Katar, Avustralya, Dominik Cumhuriyeti'ni 2016'da ihracat pazarlarına eklediklerini bildiren İlker Ergün, "Bu yıl, bulunduğumuz pazarlardaki konumumuzu koruyarak, ihracatımız daha fazla artırmayı hedefliyoruz. Brezilya'da ve Endonezya'da bayiliğimiz bulunuyor. Üretimin yüzde 20'sini ise iç pazarda satıyoruz" dedi.
Bugün itibarıyla traverten ve bej mermer üretimi yaptıklarını ifade eden Ergün, "Ürün yelpazemize, Ottoman Bej, Muğla Beyazı, Noche, sarı traverten, onyx, emprador, Elazığ Vişne ürünlerini de eklemek istiyoruz. Ağırlıklı traverten kesimi yapıyoruz. Plaka kesimine de odaklandık. Aylık 20 bin metrekare plaka kesimi yapabilecek kapasitedeyiz. Farklı ürünlerin imalatını da yapıyoruz. Çeşitli ocaklardan bloklar temin edip, bu blokların kesiminden sonra, talebe göre yüzey işlemini yapılmış halde ya da ham haliyle pazarlıyoruz" dedi.

"Talebe göre yeni ocak yatırımı düşünüyoruz"

Yurtiçinde verimli ocaklarla ilgili de çalışmalarının sürdüğünü kaydeden İlker Ergün, talep doğrultusunda yeni ocak yatırımları düşündüklerini bildirdi. Ergün, "Yeni ocak alanlarında ruhsat alımıyla ilgili uzun süren bürokrasi, yatırımları sekteye uğratıyor. Son üç yıl, global pazardaki daralmadan dolayı verimli geçmedi. 2017 yılının pozitif yönde geçmesini umut ediyoruz. Mermer üretiminin her aşamasında gerekli yatırımların büyük kısmını tamamlamış olsak da daha fazla yol kat etmemiz gerekiyor" şeklinde söyledi. Halihazırda Kayseri OSB'de 5 bin 600 metrekaresi açık, 10 bin 800 metrekaresi kapalı alandan oluşan tesislerinde üretim yaptıkları bilfgisini veren Ergün, 2011 yılında kurulan Aycan Mermer'in bugün itibarıyla 30 kişiyi istihdam ettiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir