BİSİAD’dan bilgisayar mühendisliği öğrencilerine burs

UÜ eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına bir destek de Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği’nden geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla başlattığı başarılı öğrenciye burs kampanyasına bir destek de Bilişim Sektörü İş Adamları ve Profesyonelleri Derneği’nden (BİSİAD) geldi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz tarafından imzalanan protokole göre, BİSİAD ÖSYM’nin 2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için yaptığı sınav sonucunda Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü ilk beşte kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerine yılda 9 ay ve öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca aylık 500 lira burs verecek.

Burslu öğrenci başarılı olduğu sürece bursu alabilecek. BİSİAD ayrıca, birinci sınıfı başarı ile bitiren öğrencilerden genel not ortalaması 3,5 ve üzeri olan bir öğrenciye de ayda 750 lira burs verecek. BİSİAD Başkanı Akın, Bursa’ya bilgisayar mühendisliği bölümünün kazandırılmasını çok arzu ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Yusuf hoca, çok doğru bir hamleyi hızlıca yaptı ve bölümü açtı. Biz de Uludağ Üniversitesi’nin dünyadaki 500 üniversite arasına girmesi için bundan sonra gücümüz oranında destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir