Bursalı tekstilciler Fransızlarla işbirliği masasında

Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Paris’te temaslarını sürdüren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Fransız tekstilcilerle bir araya gelerek işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- BTSO ve KOSGEB destekleriyle düzenlenen fuar organizasyonuna katılan Bursalı tekstilciler, Türk tekstil sektörünün dünya pazarlarındaki payını artırmakta kararlı.

Premiere Vision ve Texworld gibi sektörün küresel çaptaki oyuncularının ağırlandığı fuarlara katılarak iş bağlantılarını güçlendiren BTSO üyeleri, ikili iş görüşmeleriyle de sektörün ihracatına daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyor. Fransa’nın Başkenti Paris’te yapılan ikili iş görüşmeleri toplantısına BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Bursa iş dünyası temsilcileriyle Türk- Fransız Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder, Lille Ticaret Odası temsilcileri, Paris Yatırım Ajansı yetkilileri, Fransız tekstil firmaları yöneticileri ve İş Bank’ın Paris temsilcileri katıldı.

“Fransa bizim için önemli bir pazar”

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa’nın tekstil sektöründe Türkiye’nin başkenti olduğunu ifade etti. Sektörün gücünü ve potansiyelini artırmak adına başta Küresel Fuar, Ticari Safari ve Ur-Ge olmak üzere çok önemli projeleri tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten İsmail Kuş, “Bursa’nın 2016 ihracatındaki yüzde 11’lik artışta bu projelerimizin de önemli payı var” diye konuştu. İsmail Kuş, BTSO olarak Küresel Fuar Acentesi ve Ur-Ge Projeleri kapsamında iş dünyası temsilcilerini dünya pazarlarındaki firmalarla buluşturduklarını dile getirdi. Bursalı 575 firmanın Fransa ile ihracat yaptığını söyleyen İsmail Kuş, Bursa’da 60’a yakın Fransa sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini vurguladı. İsmail Kuş, “Bursa’dan Fransa’ya ihracatımız 557 milyon dolar iken, ithalatımız ise 339 milyon dolardır. Fransa pazarı bizim için büyük önem taşıyor. Ülkemizin ve kentimizin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda dünya tekstil modasının kalbinin attığı Fransa pazarında, etkinliğimizi artırmak istiyoruz. Fuar organizasyonumuz kapsamında gerçekleştirdiğimiz toplantıyla da firmalarımız bu pazara ilişkin süreçlere hakim olurken, yeni işbirliklerinin de kapılarını aralıyor” dedi.

Türk – Fransız Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder de Fransa pazarının Türk tekstil sektörü için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi. Türk firmalarının pazarda daha aktif bir rol üstlenebilmeleri için sabırlı olmaları gerektiğini vurgulayan Önder, “Güven unsurunun gelişmesiyle birlikte çok önemli işbirliklerinin gerçekleşeceğine inanıyorum” diye konuştu.