Çanakkale’de öncelik deprem bölgesindeki işsizler

Geçtiğimiz pazartesi günü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında meydana gelen depremin yaraları sarılmaya başlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖKHAN KARAKURT

ÇANAKKALE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü başlattığı istihdam seferberliğinde Çanakkale’nin en hızlı hareket eden il olduğunu belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, on günde yüzde 10 istihdam hedeflerinde, Ayvacık ilçesi başta olmak üzere depremden etkilenen yerleşim yerlerinde işsiz olanlara iş imkanı sağlanması için öncelikli davrandıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısından sonra, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın yönetiminde ve koordinasyonunda çalışmalara başladıklarını aktaran Engin, ‘’ Ayvacık başta olmak üzere depremden etkilenen yerleşim yerlerinde işsiz olanlara iş imkanı sağlanması için öncelikli davranıyoruz.Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın da bu yöndeki direktifine öncelik vererek, İŞKUR ile birlikte deprem bölgesinde istihdam taramasına dün başladı.

Öncelik deprem bölgesindeki işsizler olarak belirlendi. Kahve kahve, ev ev gezilerek, işsizleri tespit ediyorlar. Diploması ne olursa olsun işsizler bu sanayi kuruluşunda alacakları 3 aylık eğitimin ardından sertifika sahibi olacaklar.

Bu süreçte de asgari ücret ödenecek ve sigortaları yapılacak. Yeme içme ve konaklama imkanları da bu sanayi kuruluşu tarafından karşılanacak. Sertifikalarını alan bu elamanların iş garantileri de olacak. Deprem bölgesinden istihdama kazandırılacak olan işsizlere kalacak yer, yemek verilerek hem depreme dair yaraları sarılacak, hem de iş imkanı sağlanacak. Bu kişiler, hafta sonu köylerine servislerle götürülerek, pazartesi sabah yine servislerle fabrikaya taşınacaklar. Diğer günler ise kendilerine belirlenen misafirhanelerde kalacaklar. ’’ şeklinde konuştu.

Fabrikalarda herhangi bir hasar söz konusu değil

Yaşanan depremin ardında Çanakkale’de sıkıntıların hızla giderilmeye başlandığını belirten ÇTSO Başkanı Engin, kendilerine ulaşan bilgilere göre, deprem sonrası kentte ki fabrikaların çalışmasını etkiyecek olumsuz bir durumun yaşanmadığını aktardı. Hasarın yoğun olarak köy yerleşimlerinde meydana geldiğinin altını çizen Engin sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’ Depremin kent ekonomisine etkisini önümüzdeki günler içinde değerlendirebileceğiz. Memleketimizin geçtiği bu zor günlerde, Çanakkale özelinde ise deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde milletimiz kenetlenmeyi başarmıştır. Böyle günlerde devlet millet, millet devlet olur. Türk milletinin devletiyle olan bağı Çanakkale depreminden sonra bir kez daha ortaya çıkarak şüphe götürmeyecek derecede ispatlanmıştır. Bu yaklaşımla depremden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını birlik içinde saracağız. ÇTSO olarak hedefimiz, depremin yaraları sarıldıktan sonra da işsiz tek bir vatandaşımızın kalmaması, istihdama kazandırılmasıdır.’’

 

Bu konularda ilginizi çekebilir