Emin Çelik, makine parkını genişletmeye odaklandı

Mimarsinan OSB’deki fabrikasını devreye alan Emin Çelik'in yeni fabrikalarıyla birlikte kapalı üretim alanları 20 bin metrekareye, açık alanı ise 38 bin metrekareye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Mimarsinan OSB’deki fabrikasını devreye alan Emin Çelik, bu yatırımın ardından makine parkını geliştirmeye odaklandı. Enerji nakil hatları, rüzgar kuleleri, beton-çelik kompozit yapılar ve her türlü çelik konstrüksiyon alanında üretim ve montaj yaptıklarını kaydeden Emin Çelik Konstrüksiyon İmalat ve Dış Ticaret Sorumlusu Serkan Onur Sarptaş, “Kayseri OSB ve Mimarsinan OSB’deki fabriklarımızla üretim yapıyoruz. 2016’da devreye aldığımız Mimarsinan OSB’deki fabrikanın 30 bin metrekare açık, 15 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. Bu tesisin ardından makineleşmeye yönelik yatırımlara odaklandık “dedi.

Yeni fabrikalarıyla birlikte kapalı üretim alanlarının 20 bin metrekareye, açık alanın ise 38 bin metrekareye çıktığını aktaran Serkan Onur Sarptaş, “Fabrikamızda 100 kişiyi istihdam ediyoruz. 1973 yılından bu yana endüstriyel yapı alanında faaliyet gösteriyoruz. Tek vardiya da yıllık 12 bin ton EN1090’a uygun kalitede çelik konstrüksiyon imalat ve montajı yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla modern çelik konstrüksiyon alanında talep görüyoruz” diye konuştu. Ürün kalitesini artırmak için 6 bin metrekarelik alanda yüzey temizleme ve kaplama hattı kurduklarını aktaran Sarptaş, “Yatırımlarımızı makineleşme doğrultusunda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Üretimin yüzde 30’unu ihraç ediyoruz”

Firmalarının sadece yurtiçinde değil yurtdışında da kayda değer projelere imza attığını belirten Serkan Onur Sarptaş, “ Lokal bir firma değiliz. Orta Asya ülkelerinde hem imalat hem de montaj alanlarında hizmet veriyoruz. Bugün itibarıyla Kazakistan ve Özbekistan’da devam eden büyük ölçekli projelerimiz var. Pazarımız talep doğrultusunda değişkenlik gösterebiliyor. Bugün itibarıyla üretimin yüzde 30’unu ihraç ediyoruz” dedi.

Yurt genelinde çelik yapı denildiğinde akla gelen ilk firmalardan biri olmayı istediklerini vurgulayan Sarptaş, bu doğrultuda Marmara Bölgesi’nde büyük ölçekli projelerde yer aldıklarını açıkladı. Müşterilerinin ve tedarikçilerinin yanı sıra çalışanlarının da ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamayı amaçladıklarını ifade eden Sarptaş, “Kurulduğumuzdan bu yana birçok proje yürüttük. Temel stratejimiz her zaman kaliteli yapıların inşa edilmesi. Yıllar içinde kazandığımız bu bilinci en büyük sermayemiz olarak görüyoruz. Bu anlayışın bizi yönlendireceği her iş için hazırlıklıyız” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir