Endüstri 4.0'a dönüşümünde en temel nokta eğitim

Konya Selçuk Üniverstesi İhtisadi idaribilimler Fatültesin de Yardımcı Doç.Dr.Esra Kabaklarlı’nın ‘’Endüstri 4.0 ve Paylaşım Ekonomisi Dünya ve Türkiye Ekonomisi içim Fırsatlar, Etkiler ve Tehditler’’ kibatı çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Saniye Bulduk

Yardımcı Doç Dr.Esra Kabaklarlı’nın çıkarmış olduğu ‘’Endüstri 4.0 ve Paylaşım Ekonomisi Dünya ve Türkiye Ekonomisi içim Fırsatlar, Etkiler ve Tehditler’’adlı kitabı raflarda yerini aldı.

Kitabında, Sanayi 4.0 sihirli bir değnek ile Türkiye ekonomisine dokunuşlar yaparak değişimleri bir anda sağlayacak bir izdüşüm değildir diyen Kabaklarlı, ‘’Yakın bir zamanda başlamış olup etkileri ve sonuçları yıllar alacak yeni bir düzendir. Ekonominin içinde olduğu yeni teknolojik dönemi anlatan bu devrim zamanla gelir dağılımını, üretim modellerini, şirketlerin ve mesleklerin kaderini değiştirecektir. Az sayıdaki teknoloji devlerinin yine az sayıda çalışanla piyasa değerlerinin rekor seviyelereulaştığı düşünüldüğünde dijital ekonominin gelir dağılımındaki uçurumu artıracağınısöyleyebiliriz. Gelişmiş ülkelerin yarattıkları insansız endüstri 4.0 teknolojisi, gelişen ülkelerin ucuz emek ile yakaladığı üretim avantajının tekrar kendilerine dönmesini sağlayacaktır.Bu yeni dijital ekonomi devriminde kazançlı çıkan ülkeler eğitimini ve işgücünü yeni bilgi çağına uydurabilen ve her sektörde dönüşümü kolay sağlayan ülkeler olacaktır’’ şeklinde kaleme alıyor.