Erciyes Teknopark, girişimcilere yol gösteriyor

Sera Kuluçka merkezi kendi işini kurma ve geliştirme hayali taşıyan girişimcilere uygulamalı örneklerle, tecrübe paylaşımlarıyla bu tür farklı etkinlikler düzenleyerek yön vermeye çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Teknolojik girişimciliğin merkez üssü olma yönünde çalışmalarına devam Erciyes Teknopark, adayların fikirlerini hayata geçirip başarılı işletmelere dönüşümüne katkı sağlamak için Sera Kuluçka merkezi’nde, girişimci adaylara global bakış açısı kazanmalarını sağlayacak girişimcilik sohbetlerine başlıyor.

Bölgedeki teknoloji geliştirme ekosisteminin yeterli olgunluğa erişmesi için çok daha fazla teknoloji odaklı girişimciye fazlasıyla ihtiyaç olduğunu söyleyen Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz , “Bu sebeple biz de girişimci adaylarını teşvik etmek için Sera Kuluçka programı adlı önemli bir program yürütüyoruz. Sera Kuluçka programı, girişimci adaylarının teknoloji tabanlı, yenilikçi, ticari değeri yüksek iş fikirleri üretmelerini ve bu iş fikirlerini ürüne/hizmete dönüştürüp pazara sunmalarını sağlayarak başarılı girişimciler yetiştirmeyi amaç edinmiş ön kuluçka, kuluçka ve hızlandırıcı aşamaları ile benzeri olmayan ve tamamen özgün bir kuluçka modelidir” diyen Kiraz sözlerine şöyle devam etti: "Sera Kuluçka merkezi olarak kendi işini kurma ve geliştirme hayali taşıyan girişimcilere uygulamalı örneklerle, tecrübe paylaşımlarıyla bu tür farklı etkinlikler düzenleyerek yön vermeye çalışıyoruz. Yaz başına kadar sürecek olan “Girişimcilik Sohbetleri” ile girişimcilerin interaktif bir biçimde birbirleri ile tanışacağı, sektörden deneyimli konuşmacıların katılacağı, samimi bir ortamda deneyimlerini paylaşabilecekleri bir etkinlik düzenliyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir