EYOF Sokağı inşaatında sona gelindi

Erzurum'da düzenlenecek EYOF 2017 için Atatürk Üniversitesince oluşturulan EYOF Sokağı, 13 Şubat Pazartesi günü halka açılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzurum'da düzenlenecek 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) için Atatürk Üniversitesince (AÜ) oluşturulan EYOF Sokağı, 13 Şubat Pazartesi günü halka açılacak.

AÜ'den yapılan yazılı açıklamada, üniversite yerleşkesindeki Gençlik ve Bilim Anıtı mevkisinde yer alan ve yapımı süren EYOF Sokağı'nın pazartesi açılacağı aktarıldı.

İçerisinde EYOF çerçevesinde hazırlanan kardan yapıların bulunacağı sokağın 18 Şubat tarihine kadar açık kalacağı aktarılan açıklamada, sokağın yapımının tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen AÜ Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, sokağın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, EYOF boyunca misafirlerin güzel vakit geçirmesi için AÜ EYOF Sokağı'nda sıcak bir ortam hazırladıklarını söyledi.

Çomaklı, kentin kültürünü yansıtan bir sokak oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bakır işlemesinden ehrama, Oltu taşından cağ kebabına kadar birçok yöresel ürün sokağımızda yer alacak. Renkli etkinliklerin düzenleneceği sokağımızda EYOF çarşısı, kardan Erzurum sokağı, kar ve buz heykel sergileri, atölye çalışmaları, buz tırmanışı, tanıtım stantları, halk dansları gösterileri, havai fişek ve ışık gösterileri ile konserler yer alacak. Bu coşkuyu birlikte yaşayalım diye tüm halkımızı açılışa davet ediyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir