Heimtextil’de 76 Bursalı firma stant açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) makro projelerinden birisi olan Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 80’i aşkın Bursalı firma temsilcisi Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Heimtextil Fuarı’nı ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Kentin ihracat hacmini artırmaya dönük önemli çalışmaları hayata geçiren BTSO, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerini dünyanın önemli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. 80’i aşkın BTSO üyesi, proje kapsamında farklı ülkelerden ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren önemli markaları bir araya getiren Heimtextil Fuarı’nı ziyaret etti.

Yılda bir kez düzenlenen ve 2 bin 900’e yakın firmanın stant açtığı fuara Türkiye’den ise 243 firma stantlı katılım sağladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Heyet Başkanı Hasan Çepni ve ev tekstili sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu BTSO heyeti sektördeki gelişmeleri yakından inceledi. Fuarda stant açan 76 Bursalı firmanın sergilediği yeni koleksiyonlar fuar ziyaretçilerinin büyük beğenisini topladı. Proje kapsamında fuarı ziyaret eden Bursalı firmalar Messe Frankfurt Fuar alanında düzenlenen ikili iş görüşmelerinde yeni işbirliklerinin yollarını aradı.

3 yılda 80’i aşkın fuar ziyareti

Küresel Fuar Acentesi Projesi ile 3 yılda 80’i aşkın fuarı BTSO üyesi 4 bin firmanın ziyaret ettiğini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Proje kapsamında bu yıl da ilk ziyaretimizi ev tekstili sektöründe buluşma noktası konumunda olan Heimtextil Fuarı’na gerçekleştirdik. Proje ile fuarı ziyaret eden 80’i aşkın firma temsilcimiz sektörlerindeki yenilikleri ve son trendleri yakından inceleme fırsatı buluyor” diye konuştu. 180’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Bursa’nın 2016 yılında da Türkiye’nin ihracatında sürükleyici bir rol oynamaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Burkay, “Bursa’nın ihracatı 2016 yılında yüzde 11’lik artışla 13 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den yapılan ihracatın yüzde 10’u şehrimizden gerçekleştirildi. Bursalı firmalarımız sahip oldukları potansiyeli bu fuarda da gösterdi. Fuarda stant açan 76 firmamız Bursa’nın ev tekstili sektöründeki gücünü gösterdi” dedi.