'Kayseri'de üç ayda 11 bin 900 artı istihdam sağlandı'

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Kayseri, yıl sonunda 30 bini aşkın istihdam rakamını sağlayabilecek güçtedir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, istihdam seferberliği ile Kayseri'de üç ayda 11 bin 900 artı istihdam sağlandığını belirtti. KTO'nun Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda vergi oranlarını yüksek tutarak daha çok vergi alınır anlayışının gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Hiçyılmaz, "Yurtdışı ve yurt içi siyasetin getirdiği zorluklardan kurtulmak için hükümetin almış olduğu bir dizi kararlar kapsamında, son dönemde Eximbank ve Kredi Garanti Fonu kaynakları ile iş dünyasına ve özellikle KOBİ'lere nefes aldırılması çok yerinde bir karar oldu. KDV ve ÖTV indirimlerinin de doping etkisi ile piyasalarda yaşanan daralma aşılmaya başlandı. KDV ve ÖTV'deki uygulamaların, diğer sektörlere de yaygınlaştırılmasını, sadece eylül ayına kadar değil, kalıcı olmasını hükümetimizden talep ediyoruz" dedi.

Hiçyılmaz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı İstihdam Seferberliği çağrısı, işsizlik oranının kısa vadede aşağıya çekilmesi adına büyük önem arz ediyor. Devletimizin işsizlikle mücadele kapsamında önemli destekler verdiği bu seferberlikle Kayseri'de de önemli adımlar atıldı, 3 aylık sürede 11 bin 900 kişi iş sahibi oldu. Kayseri, yıl sonunda 30 bini aşkın istihdam rakamını sağlayabilecek güçtedir. Asıl kalıcı istihdamın yaratılabilmesi için yatırıma, üretime ve ihracata yönelik desteklerin üyelerimiz tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.