Kemerli Metal, kapasite artışı için makine yatırımı yapacak

Kemerli Metal Yönetim Kurulu Başkanı Arif Budak, 2016 yılında yüzde 30 büyüdüklerini belirterek, bu yıl ihracat odaklı bir yapılanma ile yüzde 25 büyüme hedeflediklerinin altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endüstriyel zımba teli ve beton donatısı için çelik tel üreten Kemerli Metal, kapasitesini artırmaya yönelik makine yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyor. Kemerli Metal Yönetim Kurulu Başkanı Arif Budak, 2016 yılında yüzde 30 büyüdüklerini belirterek, bu yıl ihracat odaklı bir yapılanma ile yüzde 25 büyüme hedeflediklerinin altını çizdi. İhracat pazarlarına AB, Arap Yarımadası ve Ortadoğu ülkelerini eklemek istediklerini söyleyen Budak, üretimin yüzde 35'ini ihracata kanalize edeceklerini vurguladı. Yılda 4 bin ton kapasiteyle inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini anlatan Budak, her yıl istikrarlı büyüme ile ilerlediklerini dile getirdi.

Mobilya, yatak ve inşaat sektörüne hizmet veren Kemerli Metal, 'Kemerli' markası ile endüstriyel zımba teli ve 'Kemerix' markası ile de beton donatısı için çelik tel imal ediyor. Kayseri OSB'de toplam 23 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Arif Budak; Adana, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Samsun'da bulunan yetkili satıcıları aracılığıyla ürünlerinin satışını gerçekleştirdiklerini aktardı. Kemerix markalı ürünleriyle yıllık 4 bin ton kapasiteyle, inşaat sektöründe faaliyet gösterdiklerini dile getiren Budak, yeni yapılanma ve yatırımlar ile büyümelerini sürdüreceklerini kaydetti.

"Ulusal ve Uluslararası pazarlarda iddialıyız"

İhracat alanında faaliyetlerini artırarak 'Kemerix' markasını tüm dünyaya tanıtmayı planladıklarını vurgulayan Arif Budak, Türkiye'de ve dünyada tercih edilen bir marka olmayı hedefl ediklerini aktardı. İhracat faaliyetlerini geliştirmek amacıyla pazar araştırmalarının ve fuar katılımlarının sürdüğü bilgisini veren Budak, bugün itibarıyla yüzde 10 olan ihracatı ise iki yıl içinde yüzde 35'e çıkaracaklarını hatırlattı. Budak, "Son olarak katıldığımız, WOC 2016 Las Vegas Fuarı'nda yoğun ilgiyle karşılaştık. İlk aşamada İran, Irak, B.A.E, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelerin yanı sıra serbest bölgelere de ihracat yapmaya hazırlanıyoruz. Avrupa ülkelerinden yoğun talep alıyoruz ve 2017 yılında AB, Arap Yarımadası ve Ortadoğu'ya odaklanacağız" dedi.

"İstanbul 3. Havalimanı'nda ürünlerimiz kullanılıyor"

Yurtiçinde yer aldıkları projeler hakkında da bilgiler veren Arif Budak, İstanbul 3. Havalimanı'nda 'Kemerix' markalı ürünlerinin kullanıldığını açıkladı. Budak, "Havalimanının ilk etabında hayata geçecek olan, üç adet bağımsız paralel pist, taksi yolları, apron, terminal binası, hava trafik, haberleşme ve meteoroloji sistemleriyle diğer hizmet binalarında ürünümüz kullanılıyor. Güçlü ve sağlam yapılar oluşturan ürünümüz dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

'Kemerix' markasının uygulama alanları hakkında da bilgi veren Arif Budak; fabrika inşaatları, saha zeminleri, otoparklar, tüneller, köprü ve viyadükler, barajlar ve kurşungeçirmez atış poligonları yapımına kadar her alanda söz konusu marka çatısı altındaki ürünlerin uygulanabildiğini iletti. Ürünün uygulayıcıya maliyet, zaman, mukavemet ve kullanım kolaylığı gibi birçok avantaj sunduğunu öne süren Budak, şunları kaydetti: "Beton donatısı için çelik teller Avrupa'da yaygın bir şekilde kullanılıyor. Bu sistemin kullanıldığı alanlarda zemin betonunun dayanımına olumlu etkisi var. Çelik tel katkısı sayesinde kırılma anında daha esnek ve yüksek mukavemet ile çatlama riskini daha aza indirgemek mümkün."