MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu oldu

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanması ile boşalan genel sekreterlik görevine Dr.Mustafa Çöpoğlu getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


KOCAELİ - Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Ayhan’ın Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine atanması ile boşalan genel sekreterlik görevine Dr.Mustafa Çöpoğlu getirildi. Yeni görevi ile ilgili DÜNYA gazetesine açıklamada bulunan Çöpoğlu, “Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova olmak üzere 5 ilden sorumlu olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız (MARKA) gelinen 10 yıllık süreçte büyük bir bilgi birikimi ve tecrübeye ulaştı. Ülkemizde 26 tane kalkınma ajansı var. Bunlar yerli ve yabancı yatırımcılara bölgenin ekonomik potansiyelini, fırsatlarını, imkanlarını anlatıp, bölgeyi yatırımcılara tanıtıp, bölgenin kalkınma planını yapıyorlar. Kısacası kalkınma ajansları, Kalkınma Bakanlığı’nın daha önce de Devlet Planlama Teşkilatının yereldeki birimleridir” ifadesini kullandı.

Dünyada kalkınma ajanları yoluyla kalkınmış olan birçok Avrupa ülkesi olduğunu dile getiren Çöpoğlu, o ülkelerde ajansların çok başarılı bir şekilde görevlerini icra ettiklerini söyledi. Ülkemize kalkınma ajanları Avrupa Birliği uyum sürecinde kurulduğu bilgisini veren Çöpoğlu, ”Kalkınma ajanları, şu ana kadar yerli ve yabancı yatırımcıları buluşturdu. Güdümlü projeler, mali destekler ve teknik destekler ile kamunun, özel sektörün ve sivil toplumun ulaşamadığı yerlerde çarpan etkisi olan projelere destek oldu. Halen devam etmekte olan üniversiteler ve ticaret odaları ile birlikte yaptığımız projelerimiz var. Bu bir bayrak yarışıdır. Benden önceki genel sekreterlerimizin yaptıklarının üzerine bir şeyler koyarak bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağız. Ülkemizin ve bölgemizin kalkınması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Çöpoğlu, yeni fikirler ve projelere her zaman açık olduklarını belirterek ”Bir proje havuzu oluşturacağız. Bu şekilde kalkınma ve istihdamı artırmayı hedefliyoruz. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin kalkınması için tüm kurumlar ile elbirliği içinde çalışmamız gerekiyor. Sorumlu olduğumuz bölgedeki illerimizin tamamının gelişmekte olan sanayisi, turizm altyapısı ve limanları gibi pek çok konuda öne çıkan avantajları var. Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve Yalova’yı doğal güzelliklerimizi muhafaza ederek ekonomik ve sosyal yönden geliştirmek için çalışıyoruz. Kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisindeyiz” şeklinde konuştu. Kalkınma Ajanslarının esas amacının kalkınma planlarını, kalkınma zincirlerini oluşturup, yatırımcıların önünü açmak ve bölgedeki sorunları Kalkınma Bakanlığı’na iletmek olduğunu ifade eden Çöpoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

”Biz ülke olarak Avrupa ülkelerinin büyük markalarına yan sanayi ürünleri üretmekten çok kendi girişimcimiz ile Ar-Ge’mizi, yüksek teknolojimizi üretip, Avrupa ülkeleri ile rekabet içerisinde olmamız lazım. Türkiye önemli bir jeopolitik konumda bulunuyor ve genç neslimiz de eğitimli ve nitelikli. Bütün bunlar ile Türkiye’nin geleceğini şekillendirmemiz lazım.”