Marka Grup, enerji sektöründe yatırımlarına devam edecek

Marka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kaplan, sektörde stratejik yatırımlar yaparak kapasiteyi artırmayı planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

SİVAS - Tarım, hayvancılık ve yurt genelinde açtığı market zincirleri başta olmak üzere birçok sektörde yatırımları bulunan Marka Grup, Marka Enerji şirketi ile de enerji sektöründe büyümeyi hedefliyor. Toplam 1.14 megawat/saat kapasiteye sahip güneş enerji santralini hizmete aldıklarını ve günlük 323 konutun enerji ihtiyacını karşıladıklarını anlatan Marka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halis Kaplan, sektörde stratejik yatırımlar yaparak kapasiteyi artırmayı planladıklarını söyledi. Kaplan, "Orta vadede hedefimiz kurulu gücümüzü beş kat arttırmak. Ayrıca rüzgar enerji santrali ve hidroelektrik santralleri için fizibilite çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Atıklardan elektrik ve ısı enerjisi

Yenilenebilir enerji sektöründeki yatırımları arasında yer alan biyogaz tesisini faaliyete almaya hazırlandıklarını kaydeden Kaplan, "Tesisi bu yıl sonunda faaliyete sokmayı planlıyoruz. İşletmemizde oluşan hayvansal atıkları ve grup şirketlerinden çıkan tüm organik maddeleri biyogaz tesisinde değerlendirerek, hem elektrik hem de ısı enerjisine dönüştüreceğiz" dedi.

Kaplan, sistemden çıkacak organik gübreyi hem kendi hem de bölgedeki arazilere dağıtarak, toprağı zenginleştireceklerini söyledi.